Voetbal Vlaanderen hoopt op heropstart competitie mét publiek: "Maar moet rendabel zijn"

  Mogen er volgend weekend opnieuw toeschouwers plaatsnemen in het stadion van Rupel Boom?

  Mogen er volgend weekend opnieuw toeschouwers naar de voetbalwedstrijden uit lagere klasse gaan kijken? Voetbal Vlaanderen hoopt alleszins dat het Overlegcomité komende vrijdag het licht op groen zet. "Eerst gaan we kijken in welke hoedanigheid, het moet rendabel blijven voor onze clubs."

  Het Overlegcomité besliste eind december om tot 28 januari zeker geen toeschouwers toe te laten bij sportwedstrijden. Bij Voetbal Vlaanderen kozen ze er daarom tijdelijk voor om de verschillende competities stil te leggen. De speeldagen die werden uitgesteld worden ingehaald in februari en april.

   

  "Sowieso komen de eerste ploegen vanaf 1e nationale (amateur) tot en met 4e provinciale dit weekend nog niet in actie, ookal beslist het Overlegcomité dat het voetbal met publiek opnieuw mag met onmiddellijke ingang", legt Nand De Klerck, woordvoerder van Voetbal Vlaanderen, uit.

   

  Voetbal Vlaanderen liet eerder al weten dat het naar de Raad van State zou trekken als de beslissing om geen publiek toe te laten wordt verlengd. "Indien het Overlegcomité vrijdag het licht op groen zet voor voetbalwedstrijden met publiek, gaan we eerst kijken in welke hoedanigheid dat kan gebeuren."

   

  "Er is een verschil bij een beslissing die 200 mensen langs het terrein toelaat of een goedkeuring met 1.000 of een onbeperkt aantal toeschouwers in een stadion. Is dat laatste het geval, dan is er geen enkele discussie mogelijk."

   

  "In het andere geval is het afwachten of het financieel rendabel is voor onze amateurclubs om een heropstart te doen", besluit De Klerck.