Tosh van der Sande: "Transfer naar Jumbo-Visma is mijn mooiste overwinning"

  Na 10 jaar bij Lotto-Soudal verdedigt Tosh van der Sande dit jaar de kleuren van Jumbo-Visma. "Het voornaamste is dat we Wout op zijn gemak kunnen zetten in de klassiekers", legt Van der Sande zijn rol uit. 

  Tosh van der Sande bij Jumbo-Visma. Het was een verrassend nieuwtje eind augustus. "Zelf had ik het eigenlijk ook niet verwacht", vertelt Van der Sande op stage in Spanje. "Die transfer is misschien wel de mooiste zege uit mijn carrière."

   

  "Als je 10 jaar in dezelfde ploeg (Lotto-Soudal) zit, dan sluipt er wat routine in. Nu is dat helemaal anders. Bij Jumbo-Visma zal ik sowieso beter worden."

   

  Anders zullen ook de verwachtingen zijn. "Als je met Roglic of Wout (Van Aert) rondrijdt, heb je meer zekerheid op een overwinning. Dat is een ander gegeven dan bij Lotto-Soudal."

   

  "Maar er zal ook meer druk zijn, de media zullen er korter op zitten. Als we het niet goed doen, zullen we dat op onze boterham krijgen."

  Als je 10 jaar in dezelfde ploeg zit, sluipt er wat routine in. Bij Jumbo-Visma zal ik sowieso beter worden.

  Tosh van der Sande

  Van der Sande moet bij Jumbo-Visma Van Aert zo goed mogelijk ondersteunen in de klassiekers. "We willen met zoveel mogelijk man en zo weinig mogelijk verspilde energie in de finale raken."

   

  "Het voornaamste is dat we Wout op zijn gemak kunnen zetten en dat we niet achter de feiten moeten aanlopen. Het doel is een monument winnen."

   

  In welke koersen zien we Van der Sande in het voorjaar? "Ik begin eraan in het openingsweekend met de Omloop en Kuurne-Brussel-Kuurne. Op mijn programma staat ook nog de Tirreno, waarna ik alle klassiekers rijd tot en met Luik-Bastenaken-Luik. Enkel Parijs-Roubaix doe ik niet."

  "Wedijveren met Quick Step-Alpha Vinyl"

  Kan Jumbo-Visma met Van Aert, Benoot, Laporte, Teunissen, Van der Sande en Van Hooydonck wedijveren met het blok van Quick Step-Alpha Vinyl?

   

  "Dat denk ik wel. Kijk bijvoorbeeld welke resultaten Laporte bij Cofidis behaalde zonder enige steun. Ik denk dat Jumbo-Visma heel mooie dingen kan laten zien dit voorjaar."