WK hockey indoor in Luik geannuleerd: "Niet slim om 24 teams naar hier te halen"

  De Belgische indoorploeg (archief).

  De zesde editie van het WK hockey indoor is geschrapt. Het toernooi zou van 2 tot 6 februari plaatsvinden in de Country Hall in Luik. "Door de onzekerheid rond de omikronvariant, zijn we niet zeker dat we veilig zullen kunnen organiseren", klinkt het bij de Belgische hockeybond.

  In februari zou Luik het epicentrum van de hockeywereld worden, maar het WK indoor wordt dus geannuleerd. Dat maakte de Belgische federatie vandaag bekend.

   

  "De huidige gezondheidssituatie, en meer bepaald de enorme onzekerheid die er momenteel heerst in verband met de evolutie van de omikronvariant, geeft ons te weinig garanties om dit WK op een veilige en haalbare manier te organiseren", meldt de KBHB in een persbericht. 

   

  "Na intensief overleg met en op aanbeveling van alle officiële en bevoegde gezondheidsinstanties, is het simpelweg niet mogelijk om eind januari 24 teams uit de ganse wereld naar Luik te laten komen voor dit event."

   

  "De internationale hockeyfederatie (FIH) en de KBHB hebben daarom in vol overleg en in eer en geweten de moeilijke beslissing genomen om het belangrijke event te annuleren. Deze beslissing werd niet licht genomen, maar is de enige mogelijke."