Van Sinaey pakt goud bij junioren, De Schoesitter zegeviert bij de nieuwelingen

  Van Sinaey pakt goud bij junioren, De Schoesitter zegeviert bij de nieuwelingen.

  Shanyl De Schoesitter heeft in Middelkerke de eerste Belgische titel van het weekend behaald. Ze domineerde de cross bij de vrouwen nieuwelingen van start tot finish. Bij de junioren ging Xaydee Van Sinaey met de zege aan de haal.

  Bekijk het verslag:

  De wind blies fel, regen viel over de rensters heen van bij de start en het zand lag er lastig bij. De dames moesten niet over het strand, die passage werd voor hen weggelaten wegens te lastig. 

   

  De Schoesitter liet er geen gras over groeien. Al in de eerste ronde reed ze weg van de tegenstand. De vogel was dus al snel gaan vliegen.

   

  In de achtergrond bundelden Szekely, Vandendijck en Vandevelde de krachten. Ze zagen De Schoesitter echter enkel maar verder uitlopen. De renster van Pauwels Sauzen - Bingoal soleerde dan ook naar de Belgische titel. 

   

  Het werd dan nog strijden voor de overige podiumplaatsen. Daarin toonde Emma Szekely zich de sterkste. Het brons ging naar Noor Vandendijck. 

   

  (Lees hieronder verder.)

  Het podium bij de vrouwen nieuwelingen:

  1. Shanyl De Schoesitter
  2. Emma Szekely
  3. Noor Vandendijck

  Xaydee Van Sinaey oppermachtig bij de junioren

  Daarna waagden de junioren zich aan een strijd van 40 minuten voor de Belgische titel. Febe De Smedt schudde als eerste aan de boom en ging er vandoor in de eerste ronde. 

   

  Xaydee Van Sinaey liet dat echter niet zomaar gebeuren. De 16-jarige studente economie-wiskunde nam het heft in handen en had al snel de koppositie te pakken.


  Ondertussen raakten Fleur Moors, Febe De Smedt en Jana Van Der Veken fel verwikkeld in de strijd om de andere podiumplaatsen. Moors snelde uiteindelijk naar de zilveren plak. Jana Van Der Veken sprong dan weer over Febe De Smedt, die goed gestart was, en sleepte de bronzen medaille in de wacht. 

  Het podium bij de vrouwen junioren:

  1. Xaydee Van Sinaey
  2. Fleur Moors
  3. Jana Van Der Veken
  BK veldrijden 2022 in Middelkerke
  zaterdag vrouwen nieuwelingen Shanyl De Schoesitter
    vrouwen junioren Xaydee Van Sinaey
    mannen junioren 13.45 u
    vrouwen beloften 15.15 u
    vrouwen elite 15.15 u
  zondag mannen nieuwelingen 1e jaars 10 u
    mannen nieuwelingen 2e jaars 11 u
    mannen beloften 13.45 u
    mannen elite 15.15 u