Adrie van der Poel: "Niets mis mee als Mathieu zijn ambities moet bijstellen"

  Mathieu van der Poel gaf er gisteren na 45 minuten de brui aan.

  Nog geen paniek in het kamp van Mathieu van der Poel na de opgave van de wereldkampioen in Heusden-Zolder. "Het is niet verwonderlijk dat zijn rug nog opspeelt. Het heeft zijn tijd nodig", sust vader Adrie van der Poel.

  In de 7e ronde in Heusden-Zolder gaf Mathieu van der Poel (26) er gisteren de brui aan. Twee veldritten na elkaar om het seizoen te beginnen leek nog wat te veel voor de wereldkampioen.

   

  "Zijn rug speelde toch weer op", weet Adrie van der Poel. "Dat is niet verwonderlijk na de zware veldrit in Dendermonde en de eerste twee rondjes in Heusden-Zolder. Zoals we wisten, heeft het zijn tijd nodig."

   

  "Het had weinig zin om de race nog uit te rijden", vindt Van der Poel senior. "Afstappen staat niet in Mathieu zijn woordenboek, maar hij moet ook aan zijn gezondheid denken. Na twee dagen rust zal het weer een pak beter gaan."

   

  Donderdag in Loenhout zal Van der Poel dus normaal gezien weer aan de start staan. "Zijn seizoen gaat vooralsnog door zoals gepland", bevestigt Adrie.

   

  "De volgende koers begint hij gewoon weer vanaf nul. Er staan nog weinig dubbele crossen op het programma, dus hij krijgt meer tijd om te herstellen."

   

  (lees voort onder de video)

  BEKIJK: Mathieu van der Poel staakt de strijd in Zolder

  "Geen fatsoenlijke koers meer gereden sinds de Tour"

  Niet alleen zijn rug baart Mathieu van der Poel zorgen, ook zijn knieprobleem is nog niet van de baan. "Hij heeft eigenlijk geen fatsoenlijke wedstrijd meer kunnen rijden sinds de Tour de France", zucht vader Adrie.

   

  "Parijs-Roubaix (waar hij 3e werd, red) ging nog aardig, maar daar zagen we ook niet de super-Mathieu. Na zijn val verliep de voorbereiding op het veldritseizoen met horten en stoten. Ik denk dat hij momenteel een maand achterloopt."

   

  Moet Mathieu van der Poel dan even niet denken aan winnen? "Misschien moet hij zijn ambities bijschaven, daar is niets mis mee", vindt de wereldkampioen van 1996.

   

  "Zeker niet als je weet van waar hij komt. Het zou niet gezond zijn om het te forceren. Als je last hebt, moet je voorzichtig zijn."

   

  "Mathieu mag zich vooral niet laten opjagen. Misschien moet hij eens tevreden zijn met een 5e plek."

   

  "Het WK blijft het hoofddoel, maar er zijn ergere dingen in de wereld als hij er niet mee zou kunnen doen voor de overwinning. Dat zien we wel", besluit zijn vader.

  Mathieu mag zich vooral niet laten opjagen. Misschien moet hij eens tevreden zijn met een 5e plek.

  Adrie van der Poel

  meer: