Ga naar de inhoud

Van Aert deelt ook in Heusden-Zolder kletsen uit, Van der Poel geeft op

Superprestige
15:05 Zolder
9 rondes
Wout van Aert
einde
 1. 0
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. 4
 6. 5
 7. 6
 8. 7
 9. 8
 10. 9

Wout van Aert heeft in Heusden-Zolder zijn 5e zege op een rij geboekt, na een nieuwe demonstratie. Tom Pidcock won op meer dan een minuut van de winnaar de sprint tegen Eli Iserbyt. Mathieu van der Poel gaf, mogelijk met te veel last na een valpartij, op.

Bekijk de samenvatting:

Zolder zou "iets anders" worden dan Dendermonde gisteren, want de regen had slechts een beperkte invloed gehad op het snelle Limburgse parcours (waar er geen angstaanjagende hindernissen zijn). 

 

Wout van Aert drukte alle hoop op een volwaardig duel echter pijlsnel de kop in. De Belgische kampioen was uitstekend weg, de wereldkampioen niet. 

 

Mathieu van der Poel zat tijdens de tweede ronde pas rond de 10e stelling en stond bijgevolg met zijn mond vol tanden toen Van Aert een eerste keer de vijs aandraaide. 

 

Zijn Nederlandse rivaal nam wel zijn verantwoordelijkheid, maar staakte zijn jacht vliegensvlug: Van der Poel had net als alle andere concurrenten immers meteen begrepen dat deze Van Aert buiten categorie was. 

Na een val (buiten beeld) reed Van der Poel bovendien gelaten rond: hij drong niet meer aan en bevestigde dat er nog werk aan de winkel is. Na 6 ronden gaf hij zelfs op. 


Van een gebrek aan ritme en hardheid was bij een ontketende Van Aert geen sprake. 


De Belgische kampioen veegde Jan en alleman samen, al bleef ook hij niet foutloos. Na een zeldzame slipper reed Van Aert met zijn verstand naar een imponerende 5 op 5.


Ver in de achtergrond deed Eli Iserbyt een prima zaak in het klassement. Na een verbeten duel moest hij de tweede plaats wel aan Tom Pidcock laten.

Thomas Pidcock wint de sprint om de tweede plaats tegen Eli Iserbyt

Van der Poel geeft op na driekwart cross

Thomas Pidcock (2e): "Wout was veel te sterk"

Eli Iserbyt (3e): "Verrast dat het zo goed ging"

Rituitslag Superprestige Zolder
naamresultaatploeg
1
Wout van Aert
in 1u03'36"
2
Tom Pidcock
1'04"
3
Eli Iserbyt
z.t.
4
Quinten Hermans
1'21"
5
Toon Aerts
1'45"
6
Corné van Kessel
1'57"
7
Laurens Sweeck
2'04"
8
Kevin Kuhn
2'09"
9
Tim Merlier
2'15"
10
Lars van der Haar
z.t.

Fase per fase

 1. 16 uur 09. Het wordt een sprintje voor de tweede plaats. Met brede zwaaibewegingen gaat Pidcock nipt voorbij Iserbyt. Hermans is vierde. .
 2. 16 uur 07. 5 op 5. Daar is Van Aert aan de finish! In de tweede ronde zette hij iedereen al op zijn plaats. Is hij ooit beter geweest als crosser? Wat een demonstratie.  .
 3. 16 uur 07. Iserbyt probeert Pidcock voor de zoveelste keer kwijt te spelen, maar het is nog niet geregeld. Die strijd is wel spannend.  .
 4. 16 uur 04. We zijn een uur aan het crossen. Van Aert reed weg in de tweede ronde en heeft een onemanshow opgevoerd om u tegen te zeggen.  .
 5. 16 uur 03. Het is een eeuwigheid wachten op Aerts en co, die rijden voor de 5e plaats. Hun achterstand: liefst 2 minuten.  .
 6. 16 uur . Einde achtste ronde. Daar is de bel voor Van Aert. Hij blijft buffelen alsof hij bezig is met een rustig zondagsritje.  .
 7. 16 uur . In Zolder heb je meestal een spannende cross, al kunnen de omstandigheden af en toe ook voor grotere verschillen zorgen. Dat hadden we vandaag niet verwacht: het onderstreept hoe sterk deze Van Aert is. .
 8. 15 uur 58. Ik denk dat Wout al klaar is voor de Omloop Het Nieuwsblad. . Paul Herygers (Play Sports).
 9. 15 uur 56. Na een lang intermezzo van Pidcock begint Iserbyt nu weer te dansen. Het is een koers in deze koers, op ruime achterstand van Van Aert.  De posities: Van Aert, Iserbyt, Pidcock, Hermans, Kühn, Aerts, Van Kessel, Sweeck, Van der Haar, Vandebosch, Merlier, Meeusen, Vandeputte en Kamp. .
 10. 15 uur 56.
 11. 15 uur 54. Einde zevende ronde. Van Aert heeft zijn voorgift weer uitgebouwd tot meer dan een minuut. Pidcock en Iserbyt spelen elkaar niet kwijt, Hermans legt er zich ook nog niet bij neer.  .
 12. 15 uur 52. Hermans krijgt het nu steeds moeilijker om Iserbyt en Pidcock bij te benen. De Brit komt een stuk beter voor de dag dan gisteren en Iserbyt verbaast helemaal. Hij vertelde voor de start dat hij ziekjes is.  .
 13. Van der Poel zet zijn polshorloge af en geeft er de brui aan. 15 uur 51.
 14. Van der Poel geeft op. 15 uur 51.
 15. 15 uur 50. De strijd voor de podiumplaatsen zal wel nog spannend worden. Pidcock en Iserbyt lossen elkaar voor geen meter, Hermans klampt aan.  .
 16. Opgave Van der Poel. Na 6 van de 9 ronden vindt Van der Poel het genoeg: hij stapt af.  . 15 uur 49.
 17. 15 uur 47. Einde zesde ronde. Van Aert tikt nog een bordje weg en laat het tempo op de lastige asfaltstrook richting de witte lijn niet zakken.  .
 18. 15 uur 45. Van Aert temporiseert nu een beetje en gebruikt zijn verstand. De verrassend sterke Iserbyt neemt enkele seconden terug, maar voor een goed begrip: de kloof bedraagt nog altijd 50 seconden.  .
 19. 15 uur 44.
 20. 15 uur 41. Smerige boomwortel haalt Van Aert onderuit. En toch blijft het opletten: ook Van Aert blijft niet foutloos. Concentratieverlies of niet? Hij smakt tegen de grond en test of alles nog in orde is met zijn stuur.  .