Paul Herygers: "Als Cant rijdt zoals gisteren, komt ze in de buurt van WK-podium"

  Sanne Cant lijkt net op tijd klaar voor de kampioenschappen.

  In Dendermonde zwoegde Sanne Cant (31) zich gisteren naar een hoopgevende 7e plaats. "Doordat enkele Nederlandse vrouwen het WK bij de beloften zullen rijden, behoort de 3e podiumtrede misschien wel tot haar mogelijkheden", zeggen onze commentatoren Michel Wuyts en Paul Herygers.

  Sanne Cant eindigde gisteren in Dendermonde voor het eerst dit seizoen binnen de minuut van een winnares in een Wereldbeker-wedstrijd, op 52 tellen van Lucinda Brand om precies te zijn. Een opsteker voor de twaalfvoudige Belgische veldritkampioene.

   

  "Het is al een jaar of twee aan de gang dat Cant iedere keer in de maand december groeit en iedereen weer hoop geeft. Dat is heel mooi voor wat nog komt in de kerstperiode", zegt Herygers.

   

  "Het zou me niet verbazen als Cant het BK nog 3 à 4 jaar naar haar hand zet.”

   

  Wat kan Cant nog op een WK? "Als de Nederlandse jonkies Pieterse, Van Empel en Van Anrooij het WK bij de beloften rijden, behoort de 3e podiumtrede misschien wel tot de mogelijkheden van Cant."

   

  Herygers: “Met die ene geweldige uitslag van gisteren komt Cant inderdaad in de buurt van het WK-podium, daar moet ze op voortborduren.”

  Belgisch kampioene Sanne Cant in actie in Dendermonde.

  Brand overal topfavoriete, behalve...

  Naar dat WK lijkt Lucinda Brand met de beste kaarten af te reizen. Gisteren boekte ze in Dendermonde haar 11e zege van het seizoen.

  Michel Wuyts: "Ze doet alles perfect, deelt alles goed in en maakt zichzelf topfavoriete voor alle crossen die er nog aankomen. Van het NK tot het WK."

   

  Maar Wuyts en Herygers houden voor het WK ook rekening met een andere Nederlandse.

   

  "Met Marianne Vos is Brand nog niet klaar. Zeker niet op een Amerikaans WK-parcours", zegt Herygers. "Vos is nog altijd mijn favoriet om nog eens de wereldtitel binnen te halen."

  Marianne Vos is nog altijd mijn favoriet om de wereldtitel binnen te halen in Amerika.

  Paul Herygers

  Bekijk de volledige analyse van Michel Wuyts en Paul Herygers

  Lees ook: