KV Mechelen-fans steken smartphonelichtjes aan voor De Warmste Week

  De KVM-supporters zingen You'll Never Walk Alone tegen racisme mét gsm-lichtjes aan.

  Ook KV Mechelen draagt zijn steentje bij aan De Warmste Week. "Kunnen zijn wie je bent" is het thema van de jaarlijkse solidariteitsactie van VRT, die Mechelen  als uitvalsbasis heeft. De eersteklasser van de stad voerde actie tegen racisme naar aanleiding van de racistische uitlatingen bij Club Brugge-Anderlecht.

  Op de middenstip lag een groot spandoek van de vlam van De Warmste Week, voor de gelegenheid in het zwart, als signaal tegen racisme.

  De spelers van KV Mechelen en Eupen betraden het veld voor hun kwartfinale in de beker met speciale shirts: witte shirts getooid met een zwarte vlam en het opschrift "Kunnen zijn wie je bent, dat verdient iedereen".

  DWW-presentatoren Kawtar Ehlalouch en Joris Brys gaven, getooid in rood-gele KVM-sjaal, de aftrap. De supporters in de tribunes haalden op verzoek van de speaker hun gsmlichtjes boven en zongen met sjaal in de hand "You'll Never Walk Alone".

  KV Mechelen wil met DWW-actie een signaal geven dat er absoluut geen plek is voor racisme in het voetbal en de samenleving.

  Dronebeeld van De Warmste Week-vlam, in het zwart

  Foto's van de DWW-actie bij spelers én fans:

  Foto's van het DWW-duo Kawtar en Joris:

  De supporters van KV Mechelen zingen "You'll Never Walk Alone"