Osimhen (ex-Charleroi) is na hoofdblessure toch op tijd klaar voor Afrika Cup

Osimhen heeft de trainingen hervat met een gezichtsmasker.

Nigeria kan dan toch een beroep doen op scherpschutter Victor Osimhen. De spits was een maand geleden zwaar geblesseerd geraakt en zou normaal 90 dagen in de lappenmand liggen. Maar zijn revalidatie verliep wondersnel.

In de clash met Inter kreunde Victor Osimhen het een maand geleden uit van de pijn. De Nigeriaanse spits onderging een operatie aan meerdere botbreuken in zijn gezicht. 

 

De artsen voorspelden dat Osimhen (die 3 jaar geleden nog bij Charleroi speelde) pas eind februari weer voluit zou kunnen voetballen. Dat betekende dat hij de Africa Cup (9 januari-6 februari) zou missen. 

 

Maar vandaag postte de 22-jarige Nigeriaan op sociale media dat hij sneller revalideert dan verwacht. "Ik ben beschikbaar om deel te nemen aan de Afrika Cup, als ik opgeroepen word", schrijft Osimhen.

 

Twee weken geleden kon Osimhen de individuele training al hervatten en met een masker is het ook opnieuw mogelijk om met de groep te trainen.

 

Als Nigeria Osimhen meeneemt naar de Afrika Cup zijn Egypte (11 januari), Soedan (15 januari) en Guinee-Bissau (19 januari) zijn tegenstanders in de groepsfase.