LA Lakers stuiten op ontketende DeMar DeRozan, NBA neemt coronamaatregelen

De LA Lakers kregen geen grip op DeMar DeRozan.

In de door corona geteisterde NBA hebben de Chicago Bulls afgelopen nacht de LA Lakers verslagen dankzij een glansprestatie van DeMar DeRozan. Intussen heeft de NBA ook nieuwe regels afgevaardigd die het makkelijker maakt om spelers die in quarantaine of isolatie zitten te vervangen.

Voor DeMar DeRozan was het zijn eerste wedstrijd in twee weken na een coronabesmetting en de guard van de Chicago Bulls was duidelijk gretig. DeRozan scoorde 38 punten, waarvan 19 in het 4e quarter, en loodste Chicago zo naar een 115-110-zege tegen de LA Lakers.

Bij de bezoekers was LeBron James de topschutter met 31 punten, ook Carmelo Anthony (21) en Russell Westbrook (20) waren goed bij schot.

De Lakers misten 6 spelers die in quarantaine zitten. Ook coach Frank Vogel was er om die reden niet bij. Anthony Davis ontbrak door een knieblessure. Bij de Chicaco Bulls, die onlangs nog 2 matchen moesten uitstellen door corona, zijn nog 4 spelers out door het virus.

Teams zijn verplicht om vervangers aan te trekken bij coronabesmettingen

Intussen heeft de NBA ook maatregelen genomen om te vermijden dat er nog meer wedstrijden uitgesteld moeten worden door het coronavirus. Teams mogen tot 19 januari een vervanger aantrekken voor elke speler die out is door een coronabesmetting.

Wanneer er 2 spelers besmet zijn, zijn de teams verplicht om minstens 1 vervanger aan te trekken. Bij 3 besmettingen worden dat 2 spelers en bij 4 besmettingen zijn ze verplicht om minstens 3 spelers aan te trekken. Het loon van de vervangers telt niet mee voor het salarisplafond in de NBA.

Gisteren alleen al konden er 3 wedstrijden niet doorgaan door corona. Ook maandag en dinsdag zijn er nog matchen uitgesteld.

De hoogtepunten van zondag:

De uitslagen van zondag:

  • Minnesota - Dallas 111 - 105
  • Detroit - Miami 100 - 90
  • Phoenix - Charlotte 137 - 106
  • Memphis - Portland 100 - 105
  • Sacramento - San Antonio 121 - 114