Ga naar de inhoud

NBA: Kevin Durant loodst gedecimeerd Brooklyn naar winst tegen Philadelphia

KD pakt uit met 34 punten, 11 rebounds en 8 assists.

NBA-topschutter Kevin Durant heeft nog maar eens zijn talent getoond om een Brooklyn geteisterd door corona-afwezigen over de streep te trekken tegen Philadelphia. Brooklyn miste 7 spelers, maar won met 114-105. Durant was met 34 punten, 11 rebounds en 8 assists bepalend. 

Zijn impact kwam er vooral op 1'46" van het einde: bij 103-103 zorgde hij voor 4 punten in 1 actie (een driepunter en een vrijworp voor een fout). "Het is altijd afwachten hoe de tegenstander op mij verdedigt, het is een uitdaging voor mij om daarmee om te gaan", reageerde KD.

Brooklyn blijft eerste in het Oosten met 21 zeges en 8 nederlagen. De Nets hadden voor de thuismatch tegen de Sixers maar 9 spelers over, onder meer James Harden, LaMarcus Aldridge of DeAndre' Bembry ontbraken coronagerelateerd.

Bij de bezoekers deed Joel Embiid ook stevig zijn duit in het zakje met 32 punten, 9 rebounds en 6 assists. Hij kreeg steun van Seth Curry (29 ptn), maar dat volstond niet om een derde verlies op een rij te vermijden. Philadelphia (15-15) staat 8e. 

Beelden van Durant:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Phoenix komt naast Golden State op kop in NBA

In het Westen heeft Phoenix zich bij Golden State gevoegd aan de top van het NBA-klassement na een 118-98-zege tegen Washington. De 2 hebben nu 23 zeges tegen 5 nederlagen.

De Suns wonnen 22 keer in 24 duels. Devin Booker ontbrak, maar Phoenix toonde zich een goed geolied team met 8 spelers die 10 punten of meer scoorden. Voor de Wizards was Bradley Beal, die 26 punten scoorde, de eenzame uitblinker.

Uitslagen donderdag:

  • Brooklyn - Philadelphia 114 - 105
  • Phoenix - Washington 118 - 98
  • Houston - New York 103 - 116
  • Indiana - Detroit 122 - 113