BEKIJK: Timothy Dupont klopt Vermeersch en Declercq op het BK strandrace

  Timothy Dupont (archief) was opnieuw de sterkste op het strand van Bredene.

  Timothy Dupont heeft zich zondag in Bredene op de mountainbike opnieuw tot Belgisch kampioen in de strandrace gekroond.  Zijn tweede eindzege, na die in januari 2018. Collega-wegrenners Florian Vermeersch, Tim Declercq en Brent Van Moer waren ook van de partij.

  Het BK in Bredene eindigde in een tumultueuze sprint, waarin Timothy Dupont de Franse kampioen Samuel Leroux voor bleef. Het BK was een open wedstrijd, waarin ook buitenlanders werden toegelaten. Zij konden uiteraard geen aanspraak maken op de Belgische titel.

   

  Emiel Vermeulen en Jasper Dejaegher vervolledigden het BK-podium. Ook collega-wegrenners Florian Vermeersch (6e), Tim Declercq en Brent Van Moer eindigden in de top tien van het BK.

   

  Opvallend: De 34-jarige West-Vlaming  verlengt zo zijn titel op het strand, al dateert zijn vorige overwinning van januari 2018. Door verschillende omstandigheden werden er nadien geen BK's meer afgewerkt.

  De start en finish van het BK strandrace: