Zware crash in Formule 2: Fittipaldi knalt vol op voorligger bij de start

  De hulpdiensten deden hun werk na de crash.

  De Grote Prijs in de Formule 2 op het Jeddah Corniche Circuit in Saudi-Arabië is opgeschrikt door een zware crash bij de start. De Fransman Théo Pourchaire raakte niet weg en werd vol geraakt door de Braziliaan Enzo Fittipaldi.

  Na de start in Jeddah bleef de bolide van Théo Pourchaire op de startgrid staan. Heel wat rijders konden de Fransman ontwijken, maar in de hectiek bij de start merkte Enzo Fittipaldi de auto van Pourchaire te laat op. De Braziliaan smakte vol in de achterkant van de Fransman.

  De race werd meteen gestaakt zodat de hulpdiensten hun werk konden doen. Fittipaldi, de kleinzoon van voormalig wereldkampioen F1 Emerson Fittipaldi, en Pourchaire werden met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Beide rijders waren bij bewustzijn.

  Zo'n 40 minuten na de botsing werd de race weer op gang gevlagd, maar na een nieuw incident - deze keer zonder al te veel erg - werd de rode vlag opnieuw gezwaaid en werd de race definitief stilgelegd.

  Bekijk hier de beelden van de crash: