Basketbal Vlaanderen legt competities stil tot Nieuwjaar

  Basketbal Vlaanderen gaat verder dan gevraagd door het Overlegcomité.

  Na het Overlegcomité van vandaag vroeg de Vlaamse Sportfederatie (VSF) zijn federaties en clubs om in de verlengde kerstvakantie de competitie op te schorten, maar Basketbal Vlaanderen gaat nog een stap verder: met onmiddellijke ingang worden de competities voor een maand stilgelegd.

  Basketbal Vlaanderen verspreidde een kort bericht op zijn Facebookpagina. Alle wedstrijden in de landelijke en provinciale seniorreeksen en alle jeugdreeksen voorzien op 4 en 5 december worden afgelast. Enige uitzondering: de topdivisie van de vrouwen blijft wel doorgaan.

  Alle competities van Basketbal Vlaanderen worden opgeschort tot het weekend van 7, 8 en 9 januari.

  De provinciale bekers voor het seizoen 2021-2022 worden zowel voor jeugd als senioren geannuleerd.

  Basketbal Vlaanderen moedigt de clubs wel aan om op een veilige manier verder te trainen.

  De Franstalige tegenhanger AWBB gaat niet zover en doet voort met de competitie.