NBA: Ook Golden State kan de zegereeks van Phoenix niet afbreken

  Bridges en Paul vieren na een geslaagde actie tegen Golden State.

  In de NBA hebben de Phoenix Suns het laken naar zich toe getrokken in de topper tegen de Golden State Warriors. Voor Phoenix, dat de Warriors bijhaalt op kop van de Western Conference, was het de 17e zege op een rij, een clubrecord.

  De basketbalwereld keek uit naar de clash tussen Phoenix en Golden State, de twee beste ploegen in de NBA. Het was pas de eerste keer in de NBA dat 2 teams uit dezelfde divisie (Pacific) elkaar ontmoeten met een zegepercentage van minstens 85% na 20 wedstrijden.

   

  De Suns verloren Devin Booker met een hamstringblessure in het tweede quarter, maar maakten in de slotfase wel het verschil. Bij 92-91 maakte Jae Crowder het verschil met twee rake shots, Golden State kwam die tik niet meer te boven: 104-96.

   

  De ster van de Golden State Warriors, Stephen Curry, had zijn dagje niet. Hij kwam niet verder dan 12 punten, een evenaring van zijn diepterecord dit seizoen. De Warriors konden voor het eerst geen 100 punten maken dit seizoen.

   

  De Phoenix Suns schreven deel 17 van hun zegereeks, dat is een evenaring van het clubrecord uit 2007. Phoenix en Golden State delen nu de leiding in het Westen met de beste rapportcijfers uit de NBA. Vrijdag volgt een nieuw duel in San Francisco.

  Het was niet de wedstrijd van Stephen Curry.

  Phoenix maakte ook verdedigend het verschil

  LeBron James ontbreekt door corona, Lakers winnen wel

  In de andere wedstrijden maakte Anthony Davis met 25 punten de afwezigheid van LeBron James (in isolatie of quarantaine door de coronaregels in de NBA) goed tegen de Sacramento Kings (117-92).

   

  En de Brooklyn Nets waren de beste in de "derby" tegen de New York Knicks. James Johnson verzilverde zijn twee vrijworpen in de slotseconden: 112-110.

  Uitslagen van dinsdag in de NBA

  • Brooklyn - New York 112-110
  • Toronto - Memphis 91-98
  • Phoenix - Golden State 104-96
  • Portland - Detroit 110-92
  • Sacramento - LA Lakers 92-117