Messi had Lewandowski Gouden Bal gegund: "Hopelijk krijg je er nog een"

  Geen Gouden Bal voor Robert Lewandowski, wel de prijs voor beste aanvaller ter wereld.

  Niet iedereen is het eens met de uitslag van de Gouden Bal. Winnaar Lionel Messi toont begrip, Robert Lewandowski vloekte hoogstens binnensmonds. In Parijs en op de sociale media bleef de goalgetter stoïcijns kalm.

  Wat een pech voor Robert Lewandowski: vorig jaar - na een bijzonder knap seizoen met Bayern München - werd er geen Gouden Bal uitgereikt wegens corona. En dit jaar moest hij de trofee aan Lionel Messi laten.

   

  De Argentijnse dribbelkont had het hem gegund. "Wat een eer om jou te verslaan. Jij had de trofee vorig jaar verdiend", sprak Messi hem toe. "Ik hoop dat France Football (de organisator van de Gouden Bal, red.) hem alsnog aan jou uitreikt. Dat verdien je."

   

  Lewandowski bleef stoïcijns kalm tijdens de prijsuitreiking. Ook op de sociale media blijft de Poolse topspits groots in de nederlaag.

   

  "Gefelicteerd, Lionel Messi en alle winnaars", begint hij zijn bericht. "Ik heb de prijs voor Aanvaller van het Jaar gekregen. Dat zou me niet gelukt zijn zonder een sterk team en loyale fans. Hartelijk dank, iedereen."

  Ballon d'Or 2021
  1. Lionel Messi (Arg) Barcelona/PSG
  2. Robert Lewandowski (Pol) Bayern München
  3. Jorginho (Ita) Chelsea
  4. Karim Benzema (Fra) Real Madrid
  5. N'Golo Kanté (Fra) Chelsea
  6. Cristiano Ronaldo (Por) Juventus/Manchester United
  7. Mohamed Salah (Egy) Liverpool
  8. Kevin De Bruyne Manchester City
  9. Kylian Mbappé (Fra) PSG
  10. Gianluigi Donnarumma (Ita) Milan/PSG
  11. Erling Haaland (Noo) Dortmund
  12. Romelu Lukaku Inter/Chelsea

  BEKIJK: Ongeloof in Extra Time

  Het Extra Time-paneel begreep het niet. "Ongelooflijk, stop ermee", zei Peter Vandenbempt in onze voetbaltalkshow. "Wat heeft hij na de Copa America nog voor mekaar gekregen?"

   

  "Voor Lewandowski zal het een manco zijn dat hij voor Polen uitkomt. Daar win je geen kampioenschap mee."

   

  "Binnenkort is er nog de verkiezing van de FIFA", pikt Arnar Vidarsson in. "Ik heb mijn stem mogen uitbrengen. En die is niet naar Messi gegaan", verzekert de bondscoach van IJsland.

  Deze oud-voetballers zagen het anders: