Dit is de laatste elektrische Mercedes van Stoffel Vandoorne

  Stoffel Vandoorne rijdt met nummer 5 op zijn Mercedes.

  Over 2 maanden mag Stoffel Vandoorne aan het nieuwe Formule E-seizoen beginnen. Het laatste seizoen voor Mercedes. Vandoorne vormt opnieuw een duo met titelverdediger Nyck de Vries. "Never change a winning team", klinkt het.

  De Formule E-rijders verzamelen deze week op het circuit van Valencia om het nieuwe seizoen voor te bereiden. Wereldkampioen Mercedes doet dat met de Nederlander Nyck de Vries en onze landgenoot Stoffel Vandoorne.

   

  De Vries kroonde zich vorig seizoen tot de allereerste officiële wereldkampioen in de elektrische tegenhanger van de Formule 1. Vandoorne eindigde op de 9e plaats en hielp Mercedes mee aan de titel bij de teams. "Never change a winning team", geeft de Duitse renstal mee. 

   

  "Continuïteit is belangrijk in de Formule E", weet Vandoorne. "Het verschil tussen de rijders en de teams is zo klein, dat een goede verstandhouding met de hele crew erg belangrijk wordt."

   

  "Je moet elkaar echt begrijpen, duidelijk kunnen maken wat je nodig hebt van de auto om te kunnen verbeteren en prestaties neer te zetten."

  Continuïteit is belangrijk in de Formule E. Het verschil tussen de rijders en de teams is zo klein, dat een goede verstandhouding met de hele crew erg belangrijk wordt.

  Stoffel Vandoorne

  "Stabiliteit en continuïteit spelen zeker een grote rol", beaamt teambaas Ian James. "Wat niet stuk is, moet je niet proberen te maken."


  "Dat betekent niet dat er geen ruimte is voor verbetering. Nyck en Stoffel spelen daar allebei een cruciale rol bij. Ze hebben het al geweldig gedaan als rijders voor ons team, dat we samen met hen van nul hebben opgebouwd."

   

  Het Formule E-seizoen gaat in het weekend van 28 en 29 januari van start met een dubbele ePrix in Saudi-Arabië.

  De nieuwe en laatste Formule E-auto van Mercedes:

  De 2 rijders en de teambaas:

  Stoffel Vandoorne stelt zijn nieuwe helm voor: