Victor Campenaerts: "E3 en Dwars door Vlaanderen heb ik aangekruist"

  Victor Campenaerts (l) en Wout van Aert (r) dit jaar in de Ronde.

  In zijn agenda van 2022 heeft Victor Campenaerts 25 en 30 maart omcirkeld. Het zijn twee data waarop hij wil uitblinken in het Vlaamse voorjaar.

  Victor Campenaerts (30) heeft zich vorig seizoen omgeschoold tot klassiek renner. Met zijn aanvallen kleurde hij heel wat koersen. Volgend jaar wil hij - als renner van Lotto-Soudal - voortgaan op de ingeslagen weg.

   

  "Ik ken mijn mogelijkheden. Koersen ver boven de 200 kilometer, zoals de Ronde van Vlaanderen, behoren daar niet toe. In de andere Vlaamse koersen maak ik wel kans", legt Campenaerts uit in onze podcast De Tribune.

   

  "Omdat in die wedstrijden heel veel scenario's kunnen geschreven worden. Ook een scenario waarin Van Aert en Van der Poel de slag gemist hebben."

   

  De E3 op 25 maart en Dwars door Vlaanderen op 30 maart 2022 staan in het vet in zijn agenda. Campenaerts: "Die heb ik aangeduid, ja. Anticiperen en vroeg aanvallen wordt de boodschap."

  In kortere koersen kunnen veel scenario's geschreven worden. Ook een scenario waarin Van Aert en Van der Poel de slag gemist hebben.

  Victor Campenaerts

  Droomt Victor Campenaerts dan niet van de Ronde of Roubaix? 

   

  "Uiteraard wel", antwoordt hij. "Ik zal die komend seizoen normaal gezien ook rijden, maar het zou me verbazen als ik diep in de finale een beslissende rol kan spelen."

   

  "Omdat je de omschakeling van tijdrijder naar een klassiek renner niet in 1, 2, 3 maakt. Over zo'n motor beschik ik nog niet. Op dat duurvermogen train ik nu."

  Victor Campenaerts valt aan in Kuurne-Brussel-Kuurne.

  "Geen nieuwe poging op hoogte"

  Als klassiek renner plant Victor Campenaerts niet meteen een nieuwe aanval op het werelduurrecord. En als hij het zou overwegen, zou hij niet meer naar Mexico trekken.

   

  "Omdat ik dan weer de kritiek zou krijgen dat ik het werelduurrecord enkel op hoogte kan verbeteren. Maar het blijft wel een hoogtepunt in mijn carrière", grijnst de hardrijder.