Olympisch kampioen tegen Bolt: "Dus jij had mij geklopt? Zullen we erom lopen?"

  Usain Bolt liet onlangs weten dat hij zichzelf een goeie kans had gegeven om in Tokio olympisch kampioen te worden op de 100 meter. De Italiaan Marcell Jacobs, die effectief kampioen werd, daagt Bolt nu uit om zijn grote mond ook om te zetten in grootse daden.

  Sinds het afscheid van Usain Bolt van de atletiek zijn ze op de sprintnummers op zoek naar nieuwe sterren. De olympische finale van de 100 meter kreeg met Marcell Jacobs dan ook een verrassende winnaar. Het sterkt Bolt in de overtuiging dat hij zelfs op zijn 35e nog had kunnen winnen.

   

  Jacobs zelf ziet er eerder een opportuniteit in dan een sneer. "Jij bent mijn held, dus bedankt voor de complimenten aan mijn adres."

   

  "Anderzijds heb je ook gezegd dat je zeker was dat je zou winnen, dus ik neem de handschoen op! Wat dacht je van een spelletje "vlaggenroof" voor het goede doel? Jij kiest jouw team en ik kies het mijne!"

   

  Bolt zelf heeft nog niet gereageerd op de uitdaging van Jacobs. De Jamaicaan doet wel meer straffe uitspraken die hij later moet inslikken. Zo maakte hij zich sterk dat hij na zijn atletiekcarrière meteen zou kunnen aansluiten bij de wereldtop van het voetbal. Maar na enkele mislukte avonturen liet hij die droom varen.