Olympisch kampioen Alexander Hendrickx: "Ze herkennen me nu ook in Nederland"

  Alexander Hendrickx op het trainingsterrein.

  De nationale hockeymannen hebben nog een afspraak dit seizoen: een dubbele interland tegen Nederland in de Pro League. Daarna mag de riem er even af.

  "Maar nu nog niet", verzekert topschutter Alexander Hendrickx ons tijdens de olympische stage met Team Belgium in Turkije.

   

  "We krijgen hier nog pittige en dubbele trainingssessies voorgeschoteld. Omdat onze nieuwe coach (de Nederlander Michel van den Heuvel, red) natuurlijk wil winnen van zijn thuisland", grijnst Hendrickx.

   

  "Daarna volgt een welverdiende rust van een maand. Om er volgend jaar weer de pees op te leggen met het oog op het WK. Dat wordt ons grote doel volgend seizoen."

   

  De Belgen zijn titelverdediger op het WK. Drie jaar geleden veroverden ze goud na een zinderende finale tegen Nederland.

  Alexander Hendrickx en andere olympiërs.

  "Olympische titel heeft leuke impact"

  2021 kon moeilijk beter verlopen voor de Red Lions. Met olympisch goud bereikten ze vorige zomer hét hoogtepunt in hun carrière. En daar krijgen de spelers veel erkenning voor.

   

  "Het is erg leuk om te zien wat voor een impact die titel heeft", getuigt Alexander Hendrickx. "Ik speel in Nederland en daar herkennen kinderen me nu ook. Dat was voor de Olympische Spelen totaal niet het geval."

  De dubbel Nederland - België in de Pro League vindt plaats op vrijdag 26 en zondag 28 november.

  BEKIJK: Hockeyploegen op olympische stage in Turkije