Miami mag opnieuw vieren, LA Clippers boeken 7e overwinning op rij in NBA

  Miami mag nog eens vieren op verplaatsing in Salt Lake City.

  Na 4 nederlagen heeft Miami Heat nog eens aangeknoopt met de overwinning. Tegen Utah Jazz was Dunan Robinson de grote man met 6 driepunters. In de Western Conference blijven de LA Clippers voortbouwen aan een indrukwekkende winstreeks.

  Na drie verloren partijen tegen de Lakers, Clippers en Nuggets, heeft Miami Heat nog eens kunnen winnen. Op verplaatsing in Salt Lake City was Utah Jazz het kind van de rekening. 

   

  In het derde quarter maakte Miami het verschil met dank aan een ijzersteke Duncan Robinson aan de driepuntlijn. Samen met zijn 21-jarige maatje Tyler Herro (27 punten, 8 rebounds, 2 assists) bouwde hij een kloof van 16 punten uit, die Utah niet meer kon dichten. Eindstand: 111-105.

   

  In het Staples Center, Los Angeles, mocht het publiek voor de zevende keer op rij vieren. Niet voor de Lakers, wel voor het kleine broertje: de LA Clippers. De ploeg klopte onder leiding van Paul George de Minnesota Timberwolves en evenaart zo de winstreeks van de Golden State Warriors.

  76ers op een dwaalspoor

  Na een sterke start zakken de Philadelphia 76ers wat weg in de Eastern Conference. Het verlies tegen de Indiana Pacers was al de 4e nederlaag op rij, waardoor de Sixers wegzakken naar - een voorlopige - 6e plaats in de stand.

   

  Onder leiding van een ijzersterke Tobias Harris (32 punten, 11 rebunds, 3 assists) kwamen de Sixers op 6 punten met nog 2 minuten op de klok. Maar de Pacers konden die kleine voorsprong vasthouden tot de buzzer. Resultaat: 113-118. 

  De uitslagen van zaterdagnacht:

  • Miami Heat - Utah Jazz: 111-105
  • Philadelphia 76ers - Indiana Pacers: 113-118
  • Washington Wizards - Orlando Magic: 104-92
  • Memphis Grizzlies - New Orleans Pelicans: 101-112
  • Detroit Pistons - Toronto Raptors: 127-121
  • Boston Celtics - Cleveland Cavaliers: 89-91
  • Minnesota Timberwolves - LA Clippers: 102-129