Curry beste driepuntschutter uit NBA-geschiedenis, Lakers blijven zoekende

  Stephen Curry met een van zijn 3.366 driepunters uit zijn NBA-carrière.

  Met een 7e zege op een rij blijven de Golden State Warriors veruit de beste ploeg in de NBA dit seizoen. Stephen Curry was tegen de Chicago Bulls goed voor 40 punten. Hij steekt ook Ray Allen voorbij met de meeste driepunters uit de NBA-geschiedenis.  Elders in Californië kregen de LA Lakers verrassend op hun donder van de Minnesota Timberwolves.

  De Golden State Warriors werpen zich steeds meer op tot een van de favorieten in dit NBA-seizoen. De Chicago Bulls waren zelf ook sterk uit de startblokken geschoten dit seizoen, maar de Warriors zetten hen met 119-93 weer met de voetjes op de grond.

   

  Stephen Curry was nog maar eens het mannetje bij de Warriors. Hij tekende voor een derde van de punten van de thuisploeg, met daarbij 9 driepunters. Dat brengt zijn totaal van driepunters op 3.366, regulier seizoen en play-offs bij elkaar geteld. Curry steekt hiermee scherpschutter Ray Allen voorbij, die daar ook 600 matchen meer voor nodig had.

   

  In de ogen van de puristen is Allen wel nog officieel de koning met 2.973 driepunters in het reguliere seizoen, al is het slechts een kwestie van tijd voor Curry (2.896) hem ook hier van de troon stoot.

   

  Naar die troon zijn ook de LA Lakers, met 17 titels de (gedeelde) recordkampioen, op zoek. De bescheiden Minnesota Timberwolves leken een hapklare brok, maar toch verslikten de Lakers (zonder de geblesseerde LeBron James) zich erin. Karl-Anthony Towns was met 29 punten de topschutter van de bezoekers. Eindstand: 83-107.

  Uitslagen vrijdag

  • Charlotte Hornets - New York Knicks 104-96
  • Boston Celtics - Milwaukee Bucks 122-113
  • Cleveland Cavaliers - Detroit Pistons 98-78
  • Houston Rockets - Portland Trail Blazers 92-104
  • Memphis Grizzlies - Phoenix Suns 94-119
  • New Orleans Pelicans - Brooklyn Nets 112-120
  • Oklahoma City Thunder - Sacramento Kings 105-103
  • San Antonio Spurs - Dallas Mavericks 109-123
  • Denver Nuggets - Atlanta Hawks 105-96
  • Golden State Warriors - Chicago Bulls 119-93
  • LA Lakers - Minnesota Timberwolves 83-107

  De 40 punten van Curry tegen de Chicago Bulls