Mooi: Ann Wauters en Marjorie Carpréaux gehuldigd met shirt en staande ovatie

  Marjorie Carpréaux en Ann Wauters zijn gehuldigd voor hun interlandcarrière.

  Ann Wauters is voor de interland tussen België en Duitsland in de bloemetjes gezet voor een schitterende carrière bij de Belgian Cats. Samen met enkele familieleden mocht Wauters het parket op. Ook van Marjorie Carpréaux (34) werd met hulde afscheid genomen.

  Ann Wauters is 41. Na de verloren kwartfinale op de Olympische Spelen tegen Japan zette de meest gelauwerde Belgische basketbalspeelster aller tijden een punt achter een geweldige carrière.

   

  Vanmiddag, net voor het duel tussen de Belgian Cats en Duitsland in de Lange Munte in Kortrijk, is Wauters in de bloemetjes gezet. Ze kreeg een ingelijst shirt overhandigd met daarop het nummer 131, voor het aantal interlands dat de center voor ons land speelde.

  Een staande ovatie van een uitverkochte zaal kreeg Wauters er gratis bovenop. 

   

  "Ann Wauters is in alles een pionier geweest voor het Belgische vrouwenbasketbal. Ze was een trekker voor de jonge meisjes in ons land", gaf Sporza-host Christophe Vandegoor commentaar bij de huldiging.

  Ook Marjorie Carpréaux besloot na Tokio te stoppen. De point-guard kwam tot 157 caps.

  De huldiging van Ann Wauters:

  Ann Wauters: "Het pad dat we hebben afgelegd met de Cats is fantastisch"

  Lees ook: