10
84
score
55

De Belgian Cats hebben hun tweede EK-kwalificatiematch met een overwinning afgesloten. Na hun nederlaag tegen Bosnië was vandaag Duitsland aan de beurt. De Duitse dames hielden tot de rust gelijke tred, maar moesten in de 2e helft hun meerdere erkennen in België.

Omdat alleen de winnaars van de kwalificatiegroepen rechtstreeks naar het EK mogen, was beginnen met twee nederlagen geen optie voor de Cats. De druk die dat op de ketel zette, zorgde in de beginfase voor nervositeit in een uitverkochte zaal in Kortrijk.

Offensief acteerden de Cats wisselvallig en te traag. Duitsland hield de eerste
twee quarters gelijke tred. Vooral onder het bord domineerden de bezoekers. De Cats konden gelukkig rekenen op de punten van Meesseman, die enkele keren uitstekend bediend werd door Linskens, en op driepunters van Delaere. Allemand had haar dagje niet. Aan de rust was het 32-32.

De twijfels over het stroeve begin speelden de Cats van zich af meteen na de rust. Met een 11-0-tussensprint sloegen de Cats een kloof die beslissend zou blijken. De energie die Vanloo en nieuwkomer Lisowa in het spel brachten, zorgde er mee voor dat de Cats sneller speelden na de rust.

Na de pauze was België collectief op alle vlakken beter dan Duitsland. Het verschil van 29 punten op het einde was veelzeggend. Vier speelsters beëindigden de match met dubbele scorecijfers: Meesseman (25 punten), Delaere (17), Linskens (12) en Vanloo (10).

Bekijk het verslag

Vanloo: "Zoeken naar ons beste niveau, de automatismen"

Delaere: "In tweede helft zijn we ons eigen spel weer beginnen spelen"

Meesseman: "Ik wist niet dat ik het publiek zo gemist had"

België - Duitsland

17:42
Eindstand:84-55
17:41

Einde: 84-55

De Belgian Cats doen wat ze moeten doen en winnen hun tweede EK-kwalificatiematch. Duitsland leverde een helft lang stevig weerwerk, maar na de rust zijn de Cats op alle vlakken een klasse sterker.

17:39

Nog minder dan een minuut, dus het verschil kan nog groter dan 30 punten worden.

Kris Meertens
17:33

Derde driepunter op rij van Mestdagh

Hanne Mestdagh laat zich in de slotfase ook zien. Ze knalt haar derde driepunter op een rij binnen en zo is de voorsprong echt wel helemaal geruststellend: 79-53.

17:28

De kloof is 20 punten

Nog ruim 4 minuten op het scorebord. De Duitsers vinden geen antwoord op het goede samenspel van de Cats, die op alle vlakken dominant zijn momenteel.

17:24

Meesseman zit ondertussen al aan 25 punten en brengt België zo op 68-53. Het ziet er goed uit voor de Cats, die offensief veel beter hun draai vinden in de tweede helft. De Duitsers laten het offensief dan weer afweten.

17:24
17:20

Vier Belgische vrouwen staan in de dubbele punten. Het loopt lekker op dit moment voor de Cats.

17:14

Einde quarter drie: 58-45

De Cats beginnen aan het laatste quarter met een voorsprong van 13 punten. Een goed begin van het derde quarter en driepunters van Vanloo en Lisowa op het einde, zorgde voor de mooie kloof. Dit mogen ze niet meer uit handen geven.

17:12

Ook Lisowa scoort driepunter

De kloof groiet tot 13 punten dankzij een driepunter van Lisowa. Ze lijkt er bijna zelf van te schrikken. Dit is goed werk van de Cats.

17:10

10-puntenkloof

Vanloo toont zich. Ze is erg aanwezig en scoort nu zelf een driepunter. België staat 10 punten voor.

17:07

50-41

Vanloo neemt het momenteel even over van Allemand als spelverdeelster en de klik met Meesseman is er. Twee keer na elkaar vinden de twee elkaar prima. Meesseman scoort haar 21e punt van de match: 50-41.

17:05
17:02

Driepunter van Allemand

Daar zijn de eerste punten van Allemand. Het zijn er meteen drie en dat is welgekomen. Ze brengt de tussenstand op 46-34.

16:58

Cats beginnen uitstekend

Het is een goed begin van de tweede helft van de Belgen. Zowel offensief als defensief loopt het goed en zo slaan ze een kloof van 7 punten: 39-32.

16:55

Ann Wauters: "Het pad dat we hebben afgelegd met de Cats is fantastisch"

16:54

Begin derde quarter

Ann Wauters - die vandaag gehuldigd is voor de match - ziet als toeschouwster dat de eerste score van de tweede helft van Meesseman komt. De assist is van Linskens. 34-32