Marnicq Bervoets stopt na 10 jaar als teammanager: "Ik kies voor mijn zoon"

  Jago Geerts en Marnicq Bervoets.

  Marnicq Bervoets (52) zet een punt achter zijn carrière als teammanager bij Yamaha. De voormalige vicewereldkampioen richt zich nu op de loopbaan van zijn 12-jarige zoon Jarne. "Ik voel dat ik hem moet gaan steunen", vertelt hij.

  Een dag voor de laatste grand prix van het seizoen maakt Marnicq Bervoets bekend dat hij het fabrieksteam van Yamaha verlaat. Na het behalen van de MX2-titel met de Fransman Maxime Renaux vindt hij het tijd voor een nieuw hoofdstuk.

   

  Bervoets wil zich de volgende jaren toeleggen op de carrière van

  zijn twaalfjarige zoon Jarne, die ook gebeten is door de motorcrossmicrobe.

   

  "Hij heeft talent. Ik voel dat ik hem moet gaan steunen", vertelt Bervoets. "Ik zeg niet dat Jarne zal uitgroeien tot een topper, maar ik wil hem wel optimaal begeleiden."

   

  "Motorcross is een erg individuele sport. Ik was vaak weg in het weekend en dat deed pijn: bij mijn zoon, maar ook bij mij", geeft de ex-crosser toe.

   

  "Ik had ook bij de ploeg kunnen blijven. Na jaren puzzelen, draait het team op en top, maar ik wil nu in eerste instantie van de sport genieten met mijn zoon."

  Ik was vaak weg in het weekend en dat deed pijn: bij mijn zoon, maar ook bij mij.

  Marnicq Bervoets

  BEKIJK: Het interview met Marnicq Bervoets

  Wereldkampioen en vicewereldkampioen MX2?

  Bij Yamaha werkte Marnicq Bervoets de laatste jaren intens samen met Jago Geerts. 


  Morgen wil het duo de samenwerking afsluiten met opnieuw een 2e plaats in de eindstand van de MX2-klasse. Geerts bekleedt momenteel de 3e plaats in het klassement, op 7 punten van de Fransman en KTM-rijder Tom Vialle.


  De laatste GP van het seizoen vindt in de Italiaanse plaats Mantova plaats. Maxime Renaux (Yamaha) is al zeker van de titel.