Opgave van Jago Geerts maakt Fransman Renaux wereldkampioen MX2

  Maxime Renaux

  Maxime Renaux (Yamaha) heeft zich op het parcours in Pietramurata in de Grote Prijs motorcross van Garda verzekerd van de wereldtitel in de MX2. De opgave van onze landgenoot Jago Geerts speelde in de kaart van de Fransman.

  Maxime Renaux werd in Italië tweede in de eerste reeks en won de tweede reeks, waarin Geerts al snel moest opgeven met mechanische problemen. Door die opgave lag de weg naar de wereldtitel open voor Renaux. 

   

  De Fransman won uiteindelijk de GP, voor zijn landgenoot Tom Vialle (KTM) en de Spanjaard Ruben Fernandez (Honda).   

   

  Aan Belgische zijde kwam Geerts na een opgave en een dertiende stek in de eerste reeks niet verder dan de zeventiende plaats in de eindstand van de GP, de vijftiende en tevens op drie na laatste van het seizoen.

   

  Zijn opgave kost Geerts ook een plaatsje in de WK-stand. In het klassement is Renaux zeker van de wereldtitel met 643 punten. Vialle duwt met 532 punten Geerts (516) naar de derde plaats.

  Bekijk een korte samenvatting van de GP

  Renaux: "Het is een droomseizoen geweest"