Loena Hendrickx schaatst op haar verjaardag persoonlijk record op korte kür

  Loena Hendrickx begint zich steeds meer op te werpen als een potentiële Belgische uitblinker op de Olympische Winterspelen. Op de Gran Premio d'Italia schaatste ze de beste korte kür van het hele veld, uitgerekend op haar 22e verjaardag.

  Een maand geleden was Loena Hendrickx in Finland al met een klapper aan haar winterseizoen begonnen. Op de Gran Premio d'Italia bewees ze dat dit geen eenmalige uitschieter was.

   

  Hendrickx schaatste haar korte kür op Caruso van Lara Fabian en werkte een nagenoeg perfecte oefening af, die haar 73.52 punten opleverde. Dat is bijna anderhalf punt meer dan haar vorige persoonlijke record.

   

  Dat ze met die score ook aan de leiding gaat na de korte kür (onder meer voor wereldkampioene Anna Sjtsjerbakova) maakte haar 22e verjaardag compleet. Morgen verdedigt Hendrickx haar koppositie in de vrije kür. 

  Broer-coach Jorik Hendrickx: "Toch een kleine hapering"

  Zoals het een veeleisende coach past, wou Jorik Hendrickx niet spreken over een vlekkeloze kür van zijn zus: "Bij die eerste pirouette zat toch een kleine hapering."

   

  "Maar we focussen ons nu onmiddellijk op de vrije kür van morgen. De Russinnen hebben niet laten zien wat ze kunnen, maar ze tonen altijd veerkracht."

  Bekijk de korte kür van Loena Hendrickx