City-fans: "Kompany mag morgen al terugkeren, De Bruyne oogt wat sloom"

  De City-fans hebben veel respect voor Kevin De Bruyne en Vincent Kompany.

  Voor het Champions League-duel met Club Brugge haalde onze reporter Tom Boudeweel enkele City-fans voor de camera. "Als Kevin De Bruyne in vorm is, is de hele ploeg in vorm", klinkt het.

  "Als Pep het koude weer hier beu is, kan Kompany komen"

  De fans van Manchester City verwachten dat hun team vandaag weer aanknoopt met een zege. "De match tegen Club Brugge is belangrijk. Na 2 nederlagen op een rij willen we weer een zegereeks op poten zetten."

   

  Hoe kijken ze in de tribunes naar de mindere prestaties van Kevin De Bruyne? "Je mag De Bruyne nooit afschrijven. Hij is de beste en belangrijkste speler van Manchester City."

   

  "Tegen Club Brugge zal de Bruyne er wel weer staan. En als De Bruyne in vorm is, dan is de hele ploeg in vorm."

   

  Hoe belangrijk is Vincent Kompany nog in de hoofden van de City-fans? "Hij is een legende. Kompany staat hier trouwens in volle glorie afgebeeld op een monument."

   

  Mag Kompany terugkeren naar City als coach of manager? "Dat mag morgen al, als hij kan. Misschien niet als manager, want Pep is hier nog. Maar op een dag zal Pep het koude weer in Manchester misschien beu worden."

  "Ook al heeft De Bruyne een dipje, we kunnen niet boos zijn op hem"

  "Na wat mindere resultaten zijn de schijnwerpers bij City gericht op onze sleutelspelers", zegt een andere fan.

   

  "Sinds Kevin De Bruyne terug is uit blessure, oogt hij wat sloom. Maar we kunnen niet boos zijn op hem, we houden allemaal van De Bruyne."

   

  "Hij heeft al talloze keren het verschil gemaakt in belangrijke wedstrijden, in het bijzonder in de Champions League."

   

  "De Bruyne speelt ook een belangrijke rol in het groeiproces van onze jongere spelers zoals Phil Foden en Ferran Torres. Hopelijk is De Bruyne snel weer de oude."

   

  Club Brugge of Manchester United? Wat is nu de belangrijkste wedstrijd voor de City-fans? "De derby zaterdag is de allerbelangrijkste wedstrijd van het jaar. Maar veel City-fans willen liever eens de Champions League winnen dan de Premier League, dus de match tegen Club is ook van belang."

  Lees ook: