Luca Brecel opent goed op English Open en schakelt Mark Allen uit

  Luca Brecel (archief).

  Luca Brecel (26) heeft zijn eerste match op het English Open snookertoernooi gewonnen. In Milton Keynes versloeg onze landgenoot de Noord-Ier Mark Allen met 4-1. "Ik sta weer met plezier te snookeren", zei hij achteraf.

  De 26-jarige Brecel, die tot nu toe een goed seizoen achter de rug heeft, pakte de eerste frame met een 64-break. In een gelijkopgaande tweede frame had Brecel (WS-46) een "fausse keu" waaruit Allen (WS-9) genoeg punten scoorde om gelijk te maken.

   

  Frame drie ging met twee kleine breaks naar de Belg. Na het potten van een sublieme lange rode bal potte onze landgenoot een 73 break weg waarmee hij op een frame van de overwinning kwam. Brecel bleef sterk acteren en potte nog een 64 break voor een afgetekende overwinning. 

   

  De Engelsman Stuart Carrington (WS-49) is de volgende tegenstander van Brecel.

  "Sta weer met plezier aan de tafel"

  "Ik heb tot nu toe als een goed seizoen achter de rug", liet Luca Brecel na zijn overwinning weten. "Als je wedstrijden wint dan kom het zelfvertrouwen vanzelf." 

   

  "Vorig jaar stond ik ook al goed te spelen, maar de overwinningen kwamen er niet. Ik heb nochtans niets veranderd aan de manier waarop ik sta te spelen."

   

  "De jaren voordien waren er allerhande problemen", gaat Brecel voort. "Ik sukkelde met mijn schouder en had last van hyperventilatie. Er kwamen dan ook nog cue-problemen bij. Die combinatie was echt niet goed voor het snooker."

   

  "Ik ben blij dat dit allemaal achter de rug is en ik sta terug met plezier aan de snookertafel."

  De jaren voordien waren er allerhande problemen. Ik sukkelde met mijn schouder en had last van hyperventilatie. Er kwamen dan ook nog cue-problemen bij.

  Luca Brecel