Steven Defour: "Bij blessure dacht ik meteen aan mensen die gingen lachen op Twitter"

  Steven Defour bij KV Mechelen.

  Eden Hazard gaat door een moeilijke periode bij Real Madrid, zowel fysiek als mentaal. De dip van Hazard kwam ook aan bod in onze voetbalpodcast 90 minutes. Steven Defour legt de link met zijn eigen ervaringen.

  Iedereen heeft wel zijn mening over Eden Hazard en deze week zette Carlo Ancelotti, de coach van de Rode Duivel bij Real, de situatie weer op scherp. Al mocht Hazard woensdag wel invallen tegen Osasuna.

   

  Steven Defour denkt dat Hazard, die de voorbije 2 jaar in Madrid vooral geplaagd werd door heel wat blessureleed, een langere pauze nodig heeft. “Hazard moet je met rust laten", zegt de ex-ploegmaat van Hazard bij de Rode Duivels.

   

  "Die jongen moet eerst volledig tot rust komen en zorgen dat die blessures helen. Hij moet een heel lange periode kunnen trainen zonder pijn en zonder druk van aankomende wedstrijden."


  "Ik heb het ook gehad: je hebt een klein scheurtje en je komt te snel terug of je loopt ergens anders een verrekking op omdat je compenseert. Als je in het sukkelstraatje belandt…"

  Toen ging het door mijn hoofd: morgen gaan de mensen lachen op Twitter dat ik weer geblesseerd ben. Ik heb toen gebeld naar mijn vrienden: "Ik stop ermee."

  Steven Defour in 90 minutes

  Er is niet alleen de fysieke druk voor voetballers, ook de aandacht van de pers én de rol die sociale media spelen, kunnen hun tol eisen. Dat illustreert Defour met een anekdote.

   

  “Ik herinner me in mijn laatste seizoen bij KV Mechelen dat ik tegen Club Brugge al na 20 minuten geblesseerd op de grond lag. En toen ging het door mijn hoofd: morgen gaan de mensen weer lachen op Twitter dat ik weer geblesseerd ben."


  "Ik heb toen gebeld naar mijn vrienden: "Ik stop ermee. Ik wil het ook gewoon niet meer." Je weet dat die mensen opnieuw gaan beginnen en gaan lachen en hetzelfde is aan het gebeuren met Hazard."

  Beluister de aflevering van 90 minutes

  Lees ook: