LA Lakers lijden een beschamende nederlaag bij kneusje Oklahoma City

  Russell Westbrook werd in het slot uitgesloten na een tweede technische fout.

  In de NBA zijn de LA Lakers met de billen bloot gegaan bij laagvlieger Oklahoma City. De Lakers gooiden een voorsprong van 26 punten te grabbel en verloren met 123-115. Voor de Thunder was het nog maar de eerste overwinning van het seizoen. Milwaukee en Phoenix, de twee finalisten van vorig seizoen, moesten ook een nederlaag incasseren.

  Opnieuw geen LeBron James afgelopen nacht bij de LA Lakers. James is op de sukkel met een blessure aan zijn rechterenkel en werd opnieuw gespaard.

  Dat leek aanvankelijk geen onoverkomelijk probleem voor de Lakers, want al in het 2e quarter hadden de bezoekers een voorsprong van 26 punten bij elkaar gespeeld tegen een team dat dit seizoen nog niet gewonnen had.

  Maar de thuisploeg knokte zich dankzij uitblinker Shai Gilgeous-Alexander  (27 punten) mondjesmaat in de wedstrijd. OKC knabbelde gestaag aan de bonus van de Lakers, die in de 2e helft kopje-onder gingen. Eindstand: 123-115. Voor de Thunder was het de grootste comeback in een match in de geschiedenis van de club en de 1e zege van het seizoen.

  Anthony Davis was de topschutter bij de bezoekers met 30 punten. Russell Westbrook liet met 20 punten, 14 rebounds en 13 assists een triple-double optekenen, maar had ook 10 balverliezen. In het slot werd hij bovendien uitgesloten na een tweede technische fout.

  De finalisten gaan onderuit

  Milwaukee en Phoenix, de twee NBA-finalisten van vorig seizoen, zijn nog niet helemaal op toerental gekomen in het nieuwe seizoen. Kampioen Milwaukee verloor vannacht zijn tweede thuismatch op rij: 108-113 tegen Minnesota.

  De Bucks konden wel verzachtende omstandigheden inroepen, met de afwezigheid van basisspelers Jrue Holiday en Brook Lopez.

  Ook Phoenix verloor in eigen huis. Sacramento kwam met 107-110 winnen op het veld van de Suns, die nu 3 van hun eerste 4 wedstrijden verloren hebben. Kings-speler Harrison Barnes was de held van de avond met een buzzer beater die zijn team de overwinning bezorgde.

  Alle uitslagen:

  • Portland - Memphis 116-96
  • Phoenix - Sacramento 107-110
  • Oklahoma City - LA Lakers 123-115
  • Milwaukee - Minnesota 108-113
  • New Orleans - Atlanta 99-102

  • Toronto - Indiana 118-100
  • Brooklyn - Miami 93-106
  • Boston - Washington 107-116
  • Orlando - Charlotte 111-120
  • LA Clippers - Cleveland 79-92