Ga naar de inhoud

Extra Time: de opvallers en tegenvallers van de 12e speeldag

Wesley Sonck en Patrick Goots schoven aan aan de tafel van Frank Raes.

Met Antwerp-Club Brugge en Genk-Gent stonden er afgelopen weekend twee aantrekkelijke affiches op het programma in de Jupiler Pro League. Wie waren volgens het panel van Extra Time de uitblinkers en wie stelde teleur?

OPVALLERS

Birger Verstraete (Antwerp)

Bij Antwerp was de voorbije weken een belangrijke rol weggelegd voor breekijzer Birger Verstraete, ook tegen Club Brugge. "Hij speelt al een heel seizoen sterk", merkt Gert Verheyen op.

 

"Hij is belangrijk, omdat hij de lopende mensen oppikt. Daarnaast doet hij nog veel werk dat hij eigenlijk niet hoeft te doen. Tegen Club haalde hij er ook constant de passlijn uit."

 

Verstraete moest er wel af met een blessure. "Het verschil tussen de eerste en tweede helft was heel groot. Pas als iemand er niet bij is, besef je hoe hard je hem mist."

 

Patrick Goots: "Vorig jaar was hij niet goed genoeg, maar nu is hij een van de besten. Ik denk dat zijn naam als eerste op het scheidsrechtersblad komt. Radja (Nainggolan) zal superfit moeten zijn om hem uit de ploeg te spelen."

Ignace Van der Brempt (Club Brugge)

Het viel het panel van Extra Time op dat de spelers van Club Brugge door de vermoeidheid grossierden in slordigheden. Een positieve uitzondering was Ignace Van der Brempt.

 

"Hij was de speler waarvan de meeste dreiging uitging. Hij probeerde het het meest, ook al was het telkens net niet. Vines had er serieus problemen mee en hij was het die Engels tot de rode kaart dwong. Wellicht omdat hij de meest frisse van allemaal was."

Roman Bezoes (AA Gent)

AA Gent behaalde een overtuigende zege tegen Racing Genk. De motor bij de bezoekers was volgens Wesley Sonck Roman Bezoes.

 

"Hij was een van de weinigen die een rechtstreekse speler kon uitschakelen. Zijn voortzetting was niet altijd optimaal, maar hij probeerde het wel. Hij soms ook onvoorspelbaar."

 

"Eigenlijk is hij als 5e wiel aan de wagen gehaald", merkt Filip Joos op. "Alleen is hij fysiek veel sterker geworden. Vanhaezebrouck noemt hem nu zijn Duracell-konijn. Dan weet je dat je veel zal spelen."

TEGENVALLERS

De Disciplinaire Commissie

Björn Engels kreeg geen extra schorsing voor zijn rode kaart tegen Club Brugge, na nochtans een cynische fout in de slotfase. "Onbegrijpelijk", vindt Filip Joos dat.

 

"Wat zeg je dan? Dat je met nog 8 minuten op de klok iemand die alleen naar doel gaat zomaar mag neerhalen. Wat is daar de gedachtegang achter? Dat zijn toch wijze koppen bij elkaar?"

 

Ook Patrick Goots, toch een man met een Antwerp-hart, vindt het een vreemde beslissing. "Ik had minstens 2 weken verwacht. Hij pakt gewoon een punt met die actie."

Maarten Vandevoordt (Genk)

Gert Verheyen stelt zich vragen bij de positie van de doelman van Genk bij de eerste goal van Gent, van Samoise. "Waar bleef Vandevoordt bij die actie? De keepers van Genk hebben de neiging om op dat soort fases ver uit hun doel te staan. Er was ook geen reden om in doel te blijven staan. Hij moest van veel te ver komen."

 

"Ik heb de indruk dat hij in een mindere periode zit", vindt Patrick Goots. "Dat is al begonnen in de match tegen Antwerp. Daar is het voor Genk trouwens allemaal begonnen."

De keuze van Beerschot-coach Torrente

Beerschot heeft na 12 speeldagen nog altijd maar 2 punten, maar toch koos coach Javier Torrente ervoor om tegen Anderlecht met Raphaël Holzhauser zijn op papier beste speler op de bank te zetten.

 

"Voor mij is dat een teken dat Beerschot helemaal dood zit", zegt Filip Joos. "Je gaat wel op bezoek bij de toenmalige nummer 8 in het klassement, niet de nummer 1."

 

Wesley Sonck nuanceert: "Als jij de voetballende ploeg bent, is Holzhauser belangrijk. Maar als je de bal niet hebt, kan de tegenstander gebruik maken van de ruimte die hij in zijn rug laat. Ik begreep dus wel waarom hij niet startte."

Kijk naar de volledige aflevering van Extra Time