Clement kritisch voor refs: "Staan zo onder druk dat ze voor alles kaart geven"

  Drukke middag voor de arbitrage op de Bosuil. Scheidsrechter Nathan Verboomen trok maar liefst 8 kaarten, waarvan twee rode. Voor Club-trainer Philippe Clement was dat nergens voor nodig. "Ik heb het idee dat scheidsrechters zo hard onder druk worden gezet dat het moeilijk voor hen wordt."

  Het begin van Antwerp - Club Brugge was veelzeggend. Clinton Mata kreeg na amper twee minuten al een gele kaart. Nadien zouden er nog vijf volgen én ook twee rode kaarten.

   

  Club-trainer Philippe Clement was het vooral oneens met de uitsluiting van Stanley N'Soki. "Vanuit mijn hoek leek het alsof er twee spelers samen naar de bal gingen. Bovendien sprong die naar de zijkant, dus Stanley moet de bal geraakt hebben. Ik was verbouwereerd dat hij een tweede gele kaart kreeg."

  Er is een groot verschil tussen de arbitrage in de Belgische competitie en in onze Europese wedstrijden. Hier wordt dikwijls te snel gefloten voor mannelijke acties.

  Philippe Clement

  Clement ziet een constante in de Belgische competitie. "Ik moet herhalen wat enkele collega's de voorbije weken ook al zeiden: je krijgt het idee dat de scheidsrechters onder zo'n druk staan dat ze bij elk klein dingetje een kaart geven. En dan spreek ik over de twee kanten, hé. Niet enkel tegen Club."


  "Een groot verschil met onze Europese wedstrijden", vergeleek de trainer. "Hier wordt dikwijls te snel gefloten voor mannelijke acties. Zelfs schouder tegen schouder."

  Lang en De Ketelaere

  Bij Club haalden de sterkhouders van de voorbije maanden niet hun gewoonlijke niveau. "Ze leggen de lat elke week erg hoog maar het is lastig om elke drie dagen top te zijn", oordeelde Clement. "Daarom ben ik zeer tevreden met wat Ignace (Van Der Brempt, red.) gedaan heeft. Er waren andere jongens beter dan Noa en Charles, maar dat is op alle Europese velden zo."

  Achteraf kan je zeggen dat Engels de juiste beslissing maakte om Van Der Brempt neer te halen. Dat was een cruciaal moment.

  Clement vond overigens dat een puntendeling een correcte weergave van de wedstrijd was. "Het was zoals verwacht een partij met veel strijd. Met twee ploegen die wilden winnen. In de eerste helft hebben we te weinig gevoetbald, dat was na rust beter. Toen domineerden we wél de match. Achteraf kan je zeggen dat Engels de juiste beslissing maakte door de doorgebroken Van Der Brempt neer te halen. Dat was een cruciaal moment."

  Lees ook: