Ga naar de inhoud

Stien Vanhoutte doet hap van haar PR op 1.500 meter, ook Vosté is op dreef

Stien Vanhoutte (archieffoto) is 25 jaar jong.

De Belgische schaatsers hebben van zich laten spreken in de testraces in Inzell (Duitsland). Stien Vanhoutte stelde haar persoonlijk record op de 1.500 meter scherper met 9 tiende seconde. Mathias Vosté nestelde zich op diezelfde afstand tussen 2 wereldkampioenen. 

Vorig seizoen moest Mathias Vosté vroegtijdig een punt achter zijn seizoen door een liesblessure. In de testraces in Inzell (Duitsland) toonde onze 27-jarige landgenoot dat hij goed uit het tussenseizoen gekomen is.

 

Vosté begon niet voortvarend aan zijn 1.500 meter. In de eerste 300 meer was hij een seconde langzamer dan wereldkampioen Thomas Krol (Ned). 

 

Maar in de volgende 3 rondes maakte Vosté veel goed op de Nederlander. Hij kwam nog tot op 31 honderdste seconde van Krol.

 

De eindtijd van Vosté was 1'45"56, zijn persoonlijk record is 1'45"30. Hij verwees de Nederlander Patrick Roest, allroundwereldkampioen, naar de 3e plaats.

Persoonlijk record voor Stien Vanhoutte

Bij de vrouwen vestigde Stien Vanhoutte met 2'03"30 een persoonlijk record op de 1.500 meter

 

Vanhoutte, die Inzell inmiddels als haar thuisbaan mag beschouwen en zegt dat ze  "intensiever" is gaan schaatsen, knabbelde 9 tiende van haar beste tijd af.

Vanhoutte snelde gisteren al naar 37"88 op de 500 meter, waarmee ze net als op de 1.500 meter 8e eindigde.

Stien Vanhoutte deed vroeger aan skeeleren en schaatst nog maar een drietal jaar.