Ga naar de inhoud

Het mooiste moment: 3 hoogtepunten uit de Maaseik-carrière van Mathi Raedschelders

Het mooiste moment uit de carrière van Mathi Raedschelders (links): Maaseik heeft net Treviso verslagen in de halve finales van de Champions League.

Na 35 jaar heeft Mathi Raedschelders afscheid genomen als voorzitter van volleybalclub Maaseik. Bij Sporza blikt hij een laatste keer terug: wat is hem bijgebleven van die veel hoogtepunten die hij heeft meegemaakt?

In 1985 werd Mathi Raedschelders voorzitter van Maaseik, pas 35 jaar later zet hij een stapje opzij. Eigenlijk 36 jaar, maar door corona werd zijn afscheidsfeest uitgesteld.

 

"Het is nog niet afgelopen, want ik blijf in de Raad van Bestuur zetelen en ik zal naar de matchen blijven komen. Maar ik hoef niet meer op de eerste rij te staan nu."

 

"Eigenlijk heb ik 35 jaar lang alleen maar gedaan wat ik graag deed. En ik ben blij dat mijn kindje in goede handen is. Je wil niet dat wat je 35 jaar lang opgebouwd hebt in een paar jaar zien verdwijnen."

1997: Maaseik bereikt de finale van de Champions League

Over de vraag wat het hoogtepunt is van de voorbije 35 jaar hoeft Mathi Raedschelders niet lang na te denken. "In 1997 spelen we de finale van de Champions League, nadat we in de halve finales topfavoriet Treviso hadden verslagen."

 

"Zou je je kunnen voorstellen dat een Belgische voetbalclub de finale van de Champions League bereikt? Wel, wij hebben dat gedaan. Dat was een feest zonder weerga en daar werd in heel Europa over gepraat. Dat was veruit het mooiste moment."

1991: Maaseik pakt eerst de beker en daarna de allereerste titel uit de geschiedenis

6 jaar na zijn aanstelling als voorzitter kan Maaseik een eerste keer landskampioen worden. Datzelfde seizoen wint het ook nog eens de beker. "Er waren heel veel momenten, maar die titel springt er toch ook uit. Dat zijn de momenten waar je je aan optrekt."

2015: terugkeer van Wout Wijsmand naar Maaseik

Voor een 3e topmoment heeft Raedschelders het moeilijk om te kiezen tussen de vele triomfen (30 bekers en titels in 35 jaar) onder zijn voorzitterschap. Hij kiest dan maar voor een ander soort moment.

 

"De terugkeer van Wout Wijsmans hoort ook zeker in die top 3, het jaar met Vital Heynen."

 

"Met Vital Heynen en daarvoor ook Anders Kristiansson hadden we jarenlang een schitterende sportieve cel. Nu hebben we met Joel Banks weer zo iemand. Ik hoop dat hij de successen van zijn voorgangers kan evenaren."

Mathi Raedschelders bij zijn afscheid: "Mijn kindje is in goede handen"

Vital Heynen op afscheidsfeest Mathi Raedschelders: "Groot figuur is nog te zacht uitgedrukt"

Speler Jolan Cox: "Hij heeft Maaseik op de kaart gezet"

Opvolger Raymond Cretskens: "Ik zal Mathi nooit kunnen evenaren"