Geknelde slagader speelde Amanda Spratt dit jaar parten: "Ingrijpende operatie"

  De Australische topwielrenster Amanda Spratt heeft gevonden wat haar het afgelopen jaar parten heeft gespeeld op de fiets. Een geknelde slagader in haar heup zorgde ervoor dat de 34-jarige Spratt onder de maat presteerde. Ze moet nu geopereerd worden en daarna maandenlang revalideren.

  Een geknelde slagader in de heup is een aandoening die vaker voorkomt bij profwielrenners. Onder meer Fabio Aru en Bob Jungels kregen ermee te maken, maar ook Annemiek van Vleuten kende het probleem.

   

  Amanda Spratt mag nu aan dat rijtje toegevoegd worden. In 2018 en 2019 stond ze nog op het podium van het WK, maar daarna begonnen haar resultaten geleidelijk aan minder te worden. Nu heeft ze de oorzaak gevonden van die ellende.

   

  "Ik weet dat het een ingrijpende operatie is, met een lange revalidatie", zegt de renster van BikeExchange. "Maar gelukkig zijn er genoeg voorbeelden dat je nadien op volle sterkte kunt terugkeren. Ik heb het gevoel dat ik nog altijd veel kan bereiken in deze sport en wil het nog niet opgeven."