Martinez ongewoon scherp voor ref: "Van eerste tot laatste minuut niet op niveau"

  Het is eigenlijk niet van zijn gewoonte. Maar Roberto Martinez was na de nederlaag tegen Italië opvallend scherp voor de wedstrijdleiding. "De Nations League is één van de grootste competities, daarin zouden de beste scheidsrechters moeten fluiten. Maar deze was van de eerste tot laatste minuut niet op niveau."

  Al tijdens de partij was het duidelijk dat Roberto Martinez geen fan was van de Servische ref Srdan Jovanovic. De bondscoach foeterde opvallend vaak tegen de vierde ref.

   

  "Ik blijf met een ontgoocheld gevoel achter na de twee penalty's in evenveel wedstrijden. Ik vraag me soms af waar het voetbal naartoe gaat... De strafschop vandaag was bij nader inzien geen fout. En toch kwam de VAR niet tussen - dat is frustrerend."

  Het balvoordeel werd niet goed toegepast, de verhouding gele kaarten was niet oké en bij de penalty floot hij al nog voor de bal buiten ging.

  Roberto Martinez

  "Ik hield niet van de scheidsrechter", ging Martinez verder. "In deze wedstrijden kunnen ze emotioneel worden, omdat ze het niet gewend zijn om opnieuw voor veel publiek te fluiten. Dat zorgde voor grote fouten. Het balvoordeel werd niet goed toegepast, de verhouding gele kaarten was niet oké en bij de penalty floot hij al nog voor de bal buiten ging."


  "De Nations League is één van de grootste competities. Daarin zouden de beste scheidsrechters moeten fluiten. Maar deze was van de eerste tot laatste minuut niet op niveau."

  Lof voor De Ketelaere

  Martinez was overigens, ondanks de nederlaag, tevreden over de prestatie tegen Italië. "Ik onthou de uitstekende reactie na de 2-0. Hier kunnen we op bouwen. Oké, we incasseerden de voorbije twee matchen 5 goals, maar we zijn niet weggespeeld. We hadden betere kansen dan Italië."

   

  De bondscoach loofde daarnaast ook Charles De Ketelaere. "Hij heeft getoond dat hij klaar is", zag Martinez. "De manier waarop Charles zich inpaste in het aanvallende spel was indrukwekkend. Het was de eerste keer dat hij zo vrij was bij de nationale ploeg. Voorheen had ik niet het gevoel dat hij al klaar was. Het is dan ook geweldig om hem nu op dit niveau te zien."

  Lees ook: