Duivels gaan ook in troostfinale onderuit, eerredder van De Ketelaere tegen Italië komt te laat

  1. 30' - Geel - Giovanni Di Lorenzo
  2. 14' - Geel - Jan Vertonghen
  1. 90+2' - Verv. Federico Chiesa door Federico Bernardeschi
  2. 90+1' - Verv. Domenico Berardi door Lorenzo Insigne
  3. 87' - Verv. Yannick Carrasco door Leandro Trossard
  4. 86' - Doelpunt - Charles De Ketelaere (2 - 1)
  5. 82' - Geel - Emerson Palmieri
  6. 70' - Verv. Lorenzo Pellegrini door Jorginho
  7. 70' - Verv. Nicolò Barella door Bryan Cristante
  8. 65' - Verv. Giacomo Raspadori door Moise Kean
  9. 65' - Doelpunt strafschop - Domenico Berardi (2 - 0)
  10. 63' - Geel - Toby Alderweireld
  11. 59' - Verv. Alexis Saelemaekers door Charles De Ketelaere
  12. 59' - Verv. Youri Tielemans door Kevin De Bruyne
  13. 56' - Geel - Axel Witsel
  14. 47' - Doelpunt - Nicolò Barella (1 - 0)
  47'goalNicolò Barella1 - 0
  65'penalty goalDomenico Berardi2 - 0

  De Final Four is op een sisser uitgedraaid. Na een pijnlijke nederlaag tegen Frankrijk gingen de Rode Duivels nu ook in de troostfinale onderuit tegen Italië. Barella en Berardi schoten de thuisploeg na rust op een dubbele voorsprong. Dame Fortuna koos de kant van de Azzurri, want België trof drie keer het doelhout en botste ook op een uitstekende Donnarumma. De 2-1 van invaller Charles De Ketelaere kwam te laat.

  Italië - België in een notendop:

  • Sleutelmoment: Rond het uur valt het kwartje de verkeerde kant op voor de Belgen. De gelijkmaker van Batshuayi strandt op de lat en kort daarna gaat de bal op de stip voor de Italianen. Courtois slaagt er net niet in om de 2-0 te voorkomen.

  • Man van de match: Domenico Berardi maakte vanaf de penaltystip het beslissende doelpunt voor de Squadra Azzurra. Maar de aanvaller van Sassuolo deed veel meer, hij zorgde doorlopend voor gevaar en schuwde ook de verdedigende taken niet.

  • Opvallend: De Rode Duivels verliezen voor het eerst onder Roberto Martinez twee keer op een rij. De laatste keer dat België 2 opeenvolgende nederlagen leed, was in 2016. Op het EK verloor België toen de kwartfinale tegen Wales, de laatste wedstrijd onder Marc Wilmots. Twee maanden later debuteerde Martinez met een nederlaag in het oefenduel tegen Spanje.

  Bekijk Sportweekend van 10 oktober met alles over de Rode Duivels en de Nations League

  Saelemaekers op de lat, Courtois voorkomt 1-0

  2 juli 2021, toen spatte de Europese titeldroom van de Rode Duivels brutaal uiteen. Vandaag kregen ze een kans om revanche te nemen tegen Italië voor die nederlaag in de kwartfinale. Maar de Italianen dreven voort op de energie van het enthousiast meegezongen volkslied, Chiesa zorgde in eerste 5 minuten meteen tot twee keer toe voor gevaar.

   

  De furieuze start van de Azzurri kreeg geen vervolg. Pas na 20 minuten kwam de thuisploeg nog eens piepen met een afgeweken schot van Berardi, maar Courtois liet zich niet verrassen. De kansen voor de Belgen waren schaars. Alderweireld kon op hoekschop koppen aan de eerste paal, maar zijn poging was te slap om Donnarumma te verschalken.

   

  Met het halfuur in zicht kwamen de Rode Duivels plots wel dicht bij de openingsgoal, een schot van Saelemaekers strandde op de lat. Het antwoord van de Italianen volgde vlak voor de rust toen Berardi met schitterende pass Chiesa alleen voor Courtois bracht. De 1-0 leek in de maak, maar Courtois stak er letterlijk een voetje voor.

  België weer kopje-onder na de rust

  De tweede helft in de halve finale tegen Frankrijk was een drama en ook vandaag ging het na de rust fout. Bijzonder snel zelfs. Na amper 2 minuten dwongen de Italianen al een hoekschop af en daarop kon Barella uitpakken met een volley. Net als op het EK opende hij de score tegen de Belgen.

   

  Op het uur kwam De Bruyne in de ploeg en kreeg ook De Ketelaere zijn kans van bondscoach Martinez. Het Club-talent liet zich meteen zien, hij vond Batshuayi en vanuit een scherpe hoek trof die met een licht afgeweken schot de lat. Weer pech dus voor de Belgen, voor de tweede keer gooide het doelhout roet in het eten.

   

  De ontgoocheling werd alleen maar groter toen Italië meteen daarna een penalty kreeg na een lichte overtreding op Chiesa. Courtois koos de goede hoek, maar kon de strafschop van Berardi onvoldoende pareren: 2-0. De Belgen reageerden met 2 gevaarlijke schoten van Alderweireld, maar Donnarumma stond evenveel keer pal.

   

  Het zat de Belgen niet mee in Turijn. In de slotfase kon Carrasco op aangeven van De Bruyne uithalen, maar na tweemaal de lat stond nu de paal in de weg. Na een heerlijke counter kwamen de Rode Duivels even later toch weer in de wedstrijd. Courtois lanceerde De Bruyne en die bracht De Ketelaere alleen voor doel. Met een tikje door de benen van Donnarumma maakte die zijn eerste voor de nationale ploeg.

   

  Zo werd het toch nog even spannend in het Juventus Stadium, maar de Italianen hielden al bij al makkelijk stand. Net als op het voorbije EK boeken ze een 2-1-overwinning tegen de Rode Duivels, die zo vrede moeten nemen met de vierde plaats in de Nations League.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde. Net als op het voorbije EK gaan de Rode Duivels met 2-1 onderuit tegen Italië. Barella en Berardi scoorden voor de thuisploeg, de aansluitingstreffer van De Ketelaere kwam te laat. België eindigt zo na een tweede nederlaag op rij als vierde in de Nations League. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Italië, Federico Bernardeschi erin, Federico Chiesa eruit
  4. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Italië, Lorenzo Insigne erin, Domenico Berardi eruit
  5. tweede helft, minuut 91. 4 minuten extra. Wordt het nog spannend in Turijn? Met Insigne en Bernardeschi brengt Mancini nog twee nieuwe spelers op het veld. Voor Berardi en Chiesa is de wedstrijd voorbij. De Rode Duivels krijgen nog 4 minuten om alsnog langszij te komen. .
  6. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij België, Leandro Trossard erin, Yannick Carrasco eruit
  7. tweede helft, minuut 87. De Ketelaere rondt counter perfect af! De Belgen komen weer in de wedstrijd na een perfect uitgespeelde counter. Courtois lanceert De Bruyne en die brengt De Ketelaere alleen voor Donnarumma. Met een knap tikje door de benen van de doelman maakt die zijn eerste treffer voor de Rode Duivels. .
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 86 door Charles De Ketelaere van België. 2, 1.
  9. tweede helft, minuut 85. Carrasco heeft er nog zin in. Hij maakt oorlog in de zestien en dwingt zo een nieuwe hoekschop af voor de Belgen. Maar die levert niks op. .
  10. Doelhout voorkomt weer Belgische goal! Het zit de Belgen ook niet mee in Turijn. Voor de derde keer houdt het doelhout de Rode Duivels van een treffer. Dit keer is het Carrasco die in één tijd kan uithalen aan het halve maantje, maar hij krult de bal tegen de paal.  . tweede helft, minuut 83.
  11. Gele kaart voor Emerson Palmieri van Italië tijdens tweede helft, minuut 82
  12. Donnarumma opnieuw paraat. Voor de tweede keer in deze tweede helft moet Donnarumma ingrijpen op een schot van Alderweireld. Die neemt de bal perfect op de slof, maar de Italiaanse doelman laat zich weer niet verschalken. . tweede helft, minuut 78.
  13. tweede helft, minuut 78. Ook De Bruyne krijgt de motor niet op gang. Hij waagt zijn kans, maar zijn schot wordt afgeblokt. Het levert zo wel een hoekschop op voor de Belgen. .
  14. tweede helft, minuut 75. Slotoffensief van de Belgen? Met Kean, Cristante en Jorginho heeft Mancini de voorbije minuten enkele frisse krachten tussen de lijnen gebracht bij Italië. De thuisploeg heeft alles onder controle, een nieuwe nederlaag hangt in de lucht voor de Belgen. Of zorgt het slotkwartier nog voor een ommekeer? .
  15. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij Italië, Jorginho erin, Lorenzo Pellegrini eruit
  16. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij Italië, Bryan Cristante erin, Nicolò Barella eruit
  17. tweede helft, minuut 70. De Belgen laten eindelijk nog eens hun tanden zien. Italië ontsnapt eerst wanneer Donnarumma een hoge bal door zijn handen laat glippen en meteen daarna moet de doelman aan de bak op een schot van Alderweireld. .
  18. tweede helft, minuut 70.
  19. tweede helft, minuut 65. Vervanging bij Italië, Moise Kean erin, Giacomo Raspadori eruit
  20. tweede helft, minuut 65. Courtois kan penalty net niet stoppen. Courtois kiest de juiste hoek en raakt de bal, maar onvoldoende om de strafschop van Berardi helemaal te pareren. De Belgen kijken tegen een 2-0-achterstand aan. .