De Bruyne en Lukaku maken kans op Gouden Bal, wie nog?

  De Bruyne en Lukaku waren gisteren nog beslissend voor de Rode Duivels tegen Frankrijk.

  Na een jaar zonder winnaars, wordt op 29 november opnieuw een Gouden Bal uitgereikt bij de vrouwen en de mannen. Vandaag werden in de twee categorieën de genomineerden bekendgemaakt. Bij de mannen maken twee Belgen kans op de trofee: Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku.

  Bij de 30 mannelijke genomineerden lijken Lionel Messi en Robert Lewandowski de grote favorieten. De 6-voudige winnaar won in 2021 met Argentinië eindelijk de Copa America, de Poolse goalgetter pakte met Bayern tal van prijzen.

   

  Ook Chelsea-spelers N'Golo Kanté en Jorginho zijn bij de kanshebbers door hun zege in de Champions League, net als Kevin De Bruyne (winnaar Premier League met City) en Romelu Lukaku (winnaar Serie A met Inter), de enige Belgen in de lijst.

   

  Bij de beloften is Jeremy Doku (Rennes) genomineerd, Thibaut Courtois (Real Madrid) is één van de kanshebbers bij de doelmannen. Bij de vrouwen geen Belgische speelsters, wel twee Nederlandse: Miedema (Arsenal) en Martens (Barcelona). 

   

  Wie wint, weten we op 29 november.

  De 30 genomineerden bij de mannen:

  De genomineerden bij de vrouwen, met twee Nederlanders: