Thorgan Hazard valt af voor Final Four, Arthur Theate is zijn vervanger

  Arthur Theate trainde gisteren al mee bij de Rode Duivels.

  Het gaat hard voor Arthur Theate. Onze 21-jarige landgenoot, eind augustus overgestapt van Oostende naar Bologna, liet zich al opmerken in de Serie A. En vandaag is hij plots ook Rode Duivel. Omdat Thorgan Hazard verstek moet laten gaan, haalde bondscoach Roberto Martinez hem bij de selectie voor de Final 4 van de Nations League.

  Theate werd in de zomer van 2020 gewogen en te licht bevonden bij Standard, waarna Oostende hem oppikte. Daar groeide hij uit tot een sterkhouder in de defensie.

  Dat werd ook buiten België opgemerkt, eind augustus maakte de belofte-international een mooie overstap naar Bologna in de Serie A. Dit seizoen op huurbasis, volgend seizoen definitief.

  In Italië maakte hij in zijn eerste weken ook al furore. Bij zijn debuut als invaller tegen Inter op 18 september scoorde hij meteen. Vorige zondag tegen Lazio mocht hij voor het eerst in de basis starten, goed voor een goal en assist in de 3-0-zege.

   

  Dat leverde hem de voorbije dagen meerdere artikels in de Gazzetta op, enerzijds met zijn sportieve prestatie, anderzijds door zijn opvallende kapsel.

   

  Theate was in Tubeke met de beloften, maar zijn kapsel was gisteren ook al op de training met de A-selectie te bewonderen. Thorgan Hazard trainde de voorbije dagen niet door een blessure en reisde uiteindelijk niet mee naar Italië. Martinez voegde Theate in zijn plaats toe aan de groep.

   

  De Rode Duivels spelen morgen de halve finale in Turijn tegen Frankrijk, zondag is er de finale of de troosting tegen Spanje of Italië.

  Theate, opgeroepen voor beloften, trainde gisteren mee met A-team:

  Lees ook: