Cercle Brugge neemt afscheid van assistent-coach Thomas Buffel

  Thomas Buffel, links op de foto, vertrekt bij Cercle Brugge.

  Cercle Brugge heeft dinsdag de samenwerking met assistent-coach Thomas Buffel stopgezet. Dat heeft de Vereniging bekendgemaakt op haar website. Buffels andere bezigheden - hij is ook assistent bij de Belgische beloften en start een Pro Licence-cursus - waren volgens groen-zwart niet meer te combineren met zijn functie als T2 bij Cercle Brugge.

  Thomas Buffel (40) was sinds begin februari in dienst als assistent. Als speler doorliep hij de jeugdopleiding van Cercle en was hij er in het seizoen 2008-2009 actief in het eerste elftal.

  Cercle geeft aan de technische staf rond hoofdcoach Yves Vanderhaeghe wel te versterken. Met Miron Muslic, een 39-jarige Oostenrijker, komt er een vervanger voor de deze zomer vertrokken Radhi Jaïdi als assistent-coach. Muslic ondertekende een contract tot het einde van het seizoen.

  Ook Jimmy De Wulf versterkt het team rond Vanderhaeghe. De Wulf was sinds vorig jaar voltijds beloftecoach bij groen-zwart. De ex-speler was al sinds 2014 in diverse functies actief voor de club.

  Cercle Brugge sukkelt al enkele weken met een vormdip. De Bruggelingen verloren 6 van hun 7 laatste competitiewedstrijden en zakten zo naar de voorlaatste plaats in de Jupiler Pro League, met 8 punten na 10 duels.