Ga naar de inhoud

Veldrijdster Alvarado enkele weken out door "verstoorde bloedwaarden"

Het veldritpubliek zal nog even moeten wachten op een passage van Alvarado.

Veldrijdster Carmen Alvarado moet bij de start van haar seizoen al meteen op de pauzeknop drukken. Haar ploeg, Alpecin-Fenix, meldde in een statement dat de Nederlandse enkele weken langs de zijlijn zal moeten staan wegens "verstoorde bloedwaarden".

Veldrijdster Ceylin del Carmen Alvarado moet de start van de Superprestige en de wereldbeker aan zich voorbij laten gaan. De 23-jarige Nederlandse en regerend Europees kampioene, heeft volgens haar ploeg Alpecin-Fenix verstoorde bloedwaarden. 

 

"Het team heeft daarom besloten om haar crosscampagne een paar weken uit te stellen en prioriteit te geven aan optimale training en rust. Tot ze weer volledig competitief is", aldus Alpecin-Fenix.

Het team heeft besloten om haar crosscampagne een paar weken uit te stellen om prioriteit te geven aan optimale training en rust

Statement Alpecin-Fenix

Alvarado startte haar seizoen in het veld vorige week al in Bredene. De wereldkampioene van 2020 eindigde in de Ethias Cross als negende, op bijna anderhalve minuut van winnares Denise Betsema. 

 

Medisch onderzoek wees uit dat Alvarado met verstoorde bloedwaarden kampt. Het verklaart volgens Alpecin-Fenix haar "mindere prestatie" in Bredene.   

 

De Superprestigereeks begint morgen in Gieten. Vorig jaar won Alvarado die cross in Drenthe nog. Het wereldbekerseizoen gaat volgende week met drie veldritten op Amerikaanse bodem van start.