Ga naar de inhoud
Hij is misschien wat moeilijk te herkennen, maar het is inderdaad Vanthourenhout die zijn handen in de lucht mocht steken vandaag.

kalender ethias cross

datum cross winnaar winnares
11/09 Lokeren Iserbyt Betsema (Ned)
18/09 Beringen Iserbyt Kastelijn (Ned)
25/09 Bredene Iserbyt Betsema (Ned)
02/10 Meulebeke Vanthourenhout Cant (Bel)
13/11 Leuven Sweeck Kay (GBr)
11/12 Essen Van Aert Bäckstedt (GBr)
05/02 Maldegem Sweeck Worst (Ned)
19/02 Sint-Niklaas Vanthourenhout Brand (Ned)
--- Kruibeke afgelast afgelast

Beresterke Vanthourenhout ploetert naar winst in de Berencross in Meulebeke

 za 2 oktober 2021 17:27
Berencross
Exact Cross
9 rondes
17:30 Meulebeke
Michael Vanthourenhout
einde
  1. 0
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. 9

    Michael Vanthourenhout zorgt voor een vierklapper voor Pauwels sauzen-Bingoal in de Ethias crossen. In Meulebeke ploeterde modderduivel Vanthourenhout als beste door het slijk. In de achtergrond eindigde zijn ploegmakker Sweeck op de tweede plaats. Toon Aerts mocht het brons in ontvangst nemen.

    Het was vandaag voor de eerste keer glijden en glibberen voor de veldrijders. In de Ethias (Beren)cross in Meulebeke werden de renners  in een mun van tijd tot modderduivels omgedoopt. 

     

    Daar was Wout van Aert ook graag bijgeweest … Gelukkig wacht er morgen in Roubaix een dergelijke glibberboel op hem. 

    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

    Het waren Quinten Hermans en Michael Vanthourenhout die hun duivels als eerste ontbonden in het Meulebeekse slijk. Eli Iserbyt had meteen een donkerbruin vermoeden dan zijn ploegmakker Vanthourenhout een goede kans op slagen had vandaag, en stopte de boel af.

     

    Het orakel van Bavikhove had het bij het rechte eind. Vanthourenhout voelde de tegenstanders met rasse schreden naderen en ging op 3 ronden van het einde nog eens all-in. Met succes.

     

    Hij is een van de weinige renners die morgen ook niet aan de start komt van de cross in Gieten. Zijn enige kans op een overwinning dit weekend, greep hij dan ook. Na zijn ontsnapping kliefde hij indrukwekkend door de modder en het zand naar de overwinning.

     

    In de achtergrond spaarde Eli Iserbyt zijn krachten. Hij liet lopen en zag zijn ploegmakker Laurens Sweeck een één-tweetje voor Pauwels sauzen-Bingoal afronden. Hij bleef in een sprint net voor Toon Aerts.

    Lees ook:

    Rituitslag Berencross

    naamresultaat
    1
    Michael Vanthourenhout
    1u00'26"
    2
    Laurens Sweeck
    +22"
    3
    Toon Aerts
    4
    Quinten Hermans
    +36"
    5
    Eli Iserbyt
    +47"
    6
    Thijs Aerts
    +1'00"
    7
    Emiel Verstrynge
    +1'03"
    8
    Witse Meeussen
    9
    Anton Ferdinande
    +1'19"
    10
    Tom Meeusen
    +1'24"

    Fase per fase

    18:25

    Einde: Vanthourenhout wint

    Michael Vanthourenhout zorgt voor een vierklapper voor Pauwels sauzen-Bingoal in de Ethias crossen. In Meulebeke ploeterde modderduivel Vanthourenhout als beste door het slijk. In de achtergrond eindigde zijn plegmakker Sweeck op de tweede plaats. Toon Aerts mocht het brons in ontvangst nemen.

    18:22

    Laatste ronde

    de laatste ronde is een feit. Vanthourenhout komt moederziel alleen over de ziel. Het zijn Aerts, Sweeck, Hermans en Iserbyt die als eerste het echo van de bel horen. Het kwartet oogt klaar om nog een mooie strijd voor het podium te leveren.

    18:19

    Aerts aast op 2

    Toon Aerts aast achter Michael Vanthourenhout op de tweede stek. Hij schudt enkele mannetjes af en merkt op dat enkel Hermans, Iserbyt en Sweeck hem nog op de hielen zitten.

    18:13

    +30" voor Vanthourenhout

    Er zit weinig verval op Michael Vanthourenhout. Hij raast door de bochten en lijkt nu al op weg naar de overwinning in Meulebeke. Het is koffiedik kijken wat er zich in de achtergrond nog ontvouwt. Zijn ploegmaat Eli Iserbyt bijt nog even op de tanden om niet aan te vallen, maar de man uit bavikhove zal niet lang meer te temmen zijn.

    18:09

    Ook Wout van Aert is naar de cross aan het kijken. Haalt hij hier de mosterd om morgen in Roubaix van zijn tegenstanders weg te klieven?

    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
    17:56

    Michael Vanthourenhout ziet de achtervolgers met rasse schreden naderen en probeert nog alleen weg te springen. Met succes: hij ploetert voorlopig eenzaam voorin.

    17:51

    Hermans en Vanthourenhout ribbedebie

    Quinten Hermans en Michael Vanthourenhout zetten een vluchtersvennootschap op en snellen weg van de rest. In de achtergrond worden ze op de hielen gezeten door drie pitbulls Sweeck/Aerts/Iserbyt.

    17:49

    Modderduivels

    Het is voor de eerste keer glijden en glibberen voor de veldrijders. De moddermannetjes moeten het slijk uit hun ogen pulken om iets te kunnen zien. Het veldritseizoen is nu echt begonnen!

    17:42

    Iserbyt schudt even aan de boom

    Iserbyt, Hermans en Vanthourenhout schoven even op hun kousenvoetjes weg van de rest, maar worden nu toch opnieuw bijgebeend door de rest van de aanzienlijke kopgroep. Vooral Iserbyt, de veelvraat van de voorbije weken, heeft honger. Kan hij vanop de kop de rest in een wurggreep nemen?

    17:39

    Lintvorming in de beginfase

    Het is Toon Aerts die het tempo aan de rest dicteert. Voorlopig slaat er nog niemand een grote kloof, maar het lange lint staat op barsten. Het is wachten op de eerste echte speldenprik.

    17:37

    Ondertussen vormt er zich een elitegroepje in de kop van de wedstrijd. Onder anderen Toon Aerts, Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout blinken in de kopgroep.

    17:31

    Broederlijk onderonsje

    De gebroeders Aerts slaan de handen in elkaar in de voorposten van de wedstrijd. Het duo krijgt enkel Michael Vanthourenhout mee in hun wiel.

    17:28

    Pang!

    Het startschot in Meulebeke is gegeven. Wie duikt er als eerste de modder in? CVolg de cross hier live op de voet.

    15:05

    Iserbyt realiseerde hattrick in Bredene, Pauwels Sauzen-Bingoal vulde hele podium

    15:01

    Perfect rapport voor Iserbyt?

    Eli Iserbyt voelt zich voorlopig als een vis in het water op zijn crossfiets. De vinnige veldrijder kent naar traditie een mooi seizoensbegin. Ook dit jaar is onze landgenoot meteen aan zet. Hij kan vandaag zijn perfecte rapport in de Ethias cross verlengen. Hij won eerder al in Lokeren, Bredene en Beringen. Voegt hij de Ethias cross in Meulebeke toe aan dat lijstje? 

    01/10/21
    16:05

    Ik ben tevreden, maar het gevoel is er nog altijd niet zoals ik zelf wens. Bovendien werd ik deze week wat ziek. Het is de periode van lichte kwaaltjes, maar normaal gezien zou ik hier niet te veel last van mogen hebben.

    Michael Vanthourenhout
    16:04

    Michael Vanthourenhout kiest ervoor om enkel zaterdag op zijn veldritfiets te springen. De Superprestige in Gieten laat de renner van Pauwels Sauzen - Bingoal schieten. Dat heeft ook zijn redenen.