Beresterke Vanthourenhout ploetert naar winst in de Berencross in Meulebeke

  Exact Cross
  veldrijden Veldrijden
  location Meulebeke
  trophy Michael Vanthourenhout
  einde
  startfinish
  0123456789

  Michael Vanthourenhout zorgt voor een vierklapper voor Pauwels sauzen-Bingoal in de Ethias crossen. In Meulebeke ploeterde modderduivel Vanthourenhout als beste door het slijk. In de achtergrond eindigde zijn ploegmakker Sweeck op de tweede plaats. Toon Aerts mocht het brons in ontvangst nemen.

  Het was vandaag voor de eerste keer glijden en glibberen voor de veldrijders. In de Ethias (Beren)cross in Meulebeke werden de renners  in een mun van tijd tot modderduivels omgedoopt. 

   

  Daar was Wout van Aert ook graag bijgeweest … Gelukkig wacht er morgen in Roubaix een dergelijke glibberboel op hem. 

  Het waren Quinten Hermans en Michael Vanthourenhout die hun duivels als eerste ontbonden in het Meulebeekse slijk. Eli Iserbyt had meteen een donkerbruin vermoeden dan zijn ploegmakker Vanthourenhout een goede kans op slagen had vandaag, en stopte de boel af.

   

  Het orakel van Bavikhove had het bij het rechte eind. Vanthourenhout voelde de tegenstanders met rasse schreden naderen en ging op 3 ronden van het einde nog eens all-in. Met succes.

   

  Hij is een van de weinige renners die morgen ook niet aan de start komt van de cross in Gieten. Zijn enige kans op een overwinning dit weekend, greep hij dan ook. Na zijn ontsnapping kliefde hij indrukwekkend door de modder en het zand naar de overwinning.

   

  In de achtergrond spaarde Eli Iserbyt zijn krachten. Hij liet lopen en zag zijn ploegmakker Laurens Sweeck een één-tweetje voor Pauwels sauzen-Bingoal afronden. Hij bleef in een sprint net voor Toon Aerts.

  Lees ook:

  Rituitslag BerencrossRituitslag Berencross

  Fase per fase

  1. 18 uur 25. Einde: Vanthourenhout wint. Michael Vanthourenhout zorgt voor een vierklapper voor Pauwels sauzen-Bingoal in de Ethias crossen. In Meulebeke ploeterde modderduivel Vanthourenhout als beste door het slijk. In de achtergrond eindigde zijn plegmakker Sweeck op de tweede plaats. Toon Aerts mocht het brons in ontvangst nemen. .
  2. 18 uur 22. Laatste ronde. de laatste ronde is een feit. Vanthourenhout komt moederziel alleen over de ziel. Het zijn Aerts, Sweeck, Hermans en Iserbyt die als eerste het echo van de bel horen. Het kwartet oogt klaar om nog een mooie strijd voor het podium te leveren. .
  3. 18 uur 19. Aerts aast op 2. Toon Aerts aast achter Michael Vanthourenhout op de tweede stek. Hij schudt enkele mannetjes af en merkt op dat enkel Hermans, Iserbyt en Sweeck hem nog op de hielen zitten. .
  4. 18 uur 13. +30" voor Vanthourenhout . Er zit weinig verval op Michael Vanthourenhout. Hij raast door de bochten en lijkt nu al op weg naar de overwinning in Meulebeke. Het is koffiedik kijken wat er zich in de achtergrond nog ontvouwt. Zijn ploegmaat Eli Iserbyt bijt nog even op de tanden om niet aan te vallen, maar de man uit bavikhove zal niet lang meer te temmen zijn. .
  5. 17 uur 56. Michael Vanthourenhout ziet de achtervolgers met rasse schreden naderen en probeert nog alleen weg te springen. Met succes: hij ploetert voorlopig eenzaam voorin. .
  6. 17 uur 51. Hermans en Vanthourenhout ribbedebie. Quinten Hermans en Michael Vanthourenhout zetten een vluchtersvennootschap op en snellen weg van de rest. In de achtergrond worden ze op de hielen gezeten door drie pitbulls Sweeck/Aerts/Iserbyt. .
  7. 17 uur 49. Modderduivels. Het is voor de eerste keer glijden en glibberen voor de veldrijders. De moddermannetjes moeten het slijk uit hun ogen pulken om iets te kunnen zien. Het veldritseizoen is nu echt begonnen! .
  8. 17 uur 42. Iserbyt schudt even aan de boom. Iserbyt, Hermans en Vanthourenhout schoven even op hun kousenvoetjes weg van de rest, maar worden nu toch opnieuw bijgebeend door de rest van de aanzienlijke kopgroep. Vooral Iserbyt, de veelvraat van de voorbije weken, heeft honger. Kan hij vanop de kop de rest in een wurggreep nemen? .
  9. 17 uur 39. Lintvorming in de beginfase. Het is Toon Aerts die het tempo aan de rest dicteert. Voorlopig slaat er nog niemand een grote kloof, maar het lange lint staat op barsten. Het is wachten op de eerste echte speldenprik. .
  10. 17 uur 37. Ondertussen vormt er zich een elitegroepje in de kop van de wedstrijd. Onder anderen Toon Aerts, Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout blinken in de kopgroep. .
  11. 17 uur 31. Broederlijk onderonsje. De gebroeders Aerts slaan de handen in elkaar in de voorposten van de wedstrijd. Het duo krijgt enkel Michael Vanthourenhout mee in hun wiel. .
  12. 17 uur 28. Pang! Het startschot in Meulebeke is gegeven. Wie duikt er als eerste de modder in? CVolg de cross hier live op de voet. .
  13. Iserbyt realiseerde hattrick in Bredene, Pauwels Sauzen-Bingoal vulde hele podium. 15 uur 05.
  14. 15 uur 01. Perfect rapport voor Iserbyt? Eli Iserbyt voelt zich voorlopig als een vis in het water op zijn crossfiets. De vinnige veldrijder kent naar traditie een mooi seizoensbegin. Ook dit jaar is onze landgenoot meteen aan zet. Hij kan vandaag zijn perfecte rapport in de Ethias cross verlengen. Hij won eerder al in Lokeren, Bredene en Beringen. Voegt hij de Ethias cross in Meulebeke toe aan dat lijstje?  .
  15. 02-10-2021.
  16. 16 uur 05. Ik ben tevreden, maar het gevoel is er nog altijd niet zoals ik zelf wens. Bovendien werd ik deze week wat ziek. Het is de periode van lichte kwaaltjes, maar normaal gezien zou ik hier niet te veel last van mogen hebben. Michael Vanthourenhout.
  17. 16 uur 04. Michael Vanthourenhout kiest ervoor om enkel zaterdag op zijn veldritfiets te springen. De Superprestige in Gieten laat de renner van Pauwels Sauzen - Bingoal schieten. Dat heeft ook zijn redenen. .
  18. 16 uur 04. Het is een cross die me wel ligt. Veel draaien en keren, technisch en op sommigen stroken kan je goed doorvlammen. . Michael Vanthourenhout.