Denise Betsema is ook in de cross in Bredene de beste Nederlandse

  Exact Cross vrouwen
  veldrijden Veldrijden
  location Bredene
  trophy Denise Betsema
  einde
  startfinish
  01234567

   Denise Betsema heeft de Ereprijs Paul Herygers in Bredene op haar naam geschreven. De Nederlandse reed in de slotronde weg van haar landgenotes Kastelijn en Pieterse. Betsema won ook al in Lokeren.

   Denise Betsema en Yara Kastelijn hadden de vorige crossen onderling verdeeld en ook vandaag staken de Nederlandse rensters er bovenuit.

   Fem van Empel gooide als eerste de knuppel in het hoenderhok waarna er een kopgroep van zo'n 4 dames gevormd werd. Een sterke Puck Pieterse, Denise Betsema, Yara Kastelijn en Annemarie Worst konden hun wagonnetje vooraan aanhaken.

   Langzaam maar zeker moest Annemarie Worst de kopgroep laten gaan. De Nederlandse was namelijk nog maar toe aan haar 1e cross van het seizoen.

    

   Het was vooral Betsema die de forcing voerde. In de allerlaatste ronde plaatste de winnares van Lokeren de ultieme versnelling. Kastelijn en Pieterse bolden niet veel later over de streep. 2 op 3 dus voor Denise Betsema.

   Ceylin del Carmen Alvarado had het dan weer lastig bij haar wederoptreden. Ze eindigde uiteindelijk 9e. 


   Zoek overigens niet naar een andere vlag dan de Nederlandse in de top 10. De Nederlandse vrouwen domineerden vandaag andermaal. 

   Rituitslag Ereprijs Paul HerygersRituitslag Ereprijs Paul Herygers

     naamresultaat
   1Denise Betsemain 45'51"
   2Yara Kastelijn+ 13"
   3Puck Pieterse+ 20"
   4Shirin Van Anrooij+ 40"
   5Annemarie Worst+ 49"
   6Fem van Empel+ 51"
   7Aniek Van Alphen+ 52"
   8Inge van der Heijden+ 1'16"
   9Ceylin del Carmen Alvarado+ 1'29"
   10Manon Bakker+ 1'37"

   Fase per fase

   1. 17 uur . Yara Kastelijn bolt als 2e over de streep, voor Puck Pieterse. Een volledig Nederlands podium dus.  .
   2. 17 uur match afgelopen
   3. Valpartij Pieterse . Puck Pieterse knalt na een bocht tegen de grond, maar ze staat al snel weer recht. Ze geeft niet zomaar op. . 16 uur 56.
   4. 16 uur 54. Betsema neemt ondertussen wat afstand. Is de vogel gaan vliegen? .
   5. 16 uur 54. Laatste ronde. We gaan de laatste ronde in met Betsema, Kastelijn en Pieterse. Wie gaat er met de zege aan de haal?  .
   6. 16 uur 47. Puck Pieterse geeft zich niet zomaar gewonnen. Ze sluit terug aan bij het tweetal vooraan.  .
   7. 16 uur 46. We krijgen een tweestrijd vooraan. Denise Betsema en Yara Kastelijn lijken het te gaan uitvechten. Ze wonnen elk al 1 Ethias cross dit seizoen.  .
   8. 16 uur 44. Worst moet lossen. Betsema blijft vooraan beuken en het gaat plots te snel voor Annemarie Worst. Zij is aan haar 1e cross van het seizoen bezig.  .
   9. 16 uur 43. Betsema voert de forcing. Denise Betsema schudt vanop de koppositie eens aan de boom. Voorlopig kunnen haar medevluchters wel nog aanpikken.  .
   10. 16 uur 39. Pieterse is de enige die over de balkjes springt. Worst, Betsema en Kastelijn kiezen ervoor om van de fiets te springen.  .
   11. 16 uur 39. Inge van der Heijden heeft zich maar even in de kopgroep genesteld. Ze moet de rol nu wat lossen en de 4 vooraan laten gaan.  .
   12. 16 uur 36. Nog 4 ronden. We gaan in totaal 7 ronden afwerken en de rensters hebben er nu al 3 achter de rug.  .
   13. 16 uur 31. Inge van der Heijden heeft haar wagonnetje vooraan aangehaakt. Zo hebben we een kopgroep van 5 rensters.  .
   14. 16 uur 27. Kopgroep van 4. Vooraan hebben zich 4 rensters in de kop van de koers genesteld. Betsema, Worst, Van Alphen en Pieterse strijden momenteel voor de eerste posities.  .
   15. 16 uur 27. Ceylin del Carmen Alvarado is wat in de achtergrond verzeild geraakt. Ze mengt zich voorlopig niet vooraan in de debatten. .
   16. 16 uur 21. De ene na de andere Nederlandse neemt de verantwoordelijkheid in de koers. Aniek van Alphen steekt nu een keer de neus aan het venster met Pieterse in haar wiel. .
   17. 16 uur 18. Versnelling Pieterse. Puck Pieterse laat er geen gras over groeien. Zij neemt de kop over en rijdt een eerste keer over de meet.  .
   18. 16 uur 18. We krijgen een kopgroep van zo'n 5 rensters. Zij hebben al een klein gat geslagen op dit droog parcours.  .
   19. 16 uur 17. Kastelijn en Alvarado komen met elkaar in aanraking, maar tot een valpartij komt het gelukkig niet.  .