Roberto Martinez: "Ik voel dat Charles De Ketelaere klaar is om impact te hebben"

  Krijgt Charles De Ketelaere van Roberto Martinez een kans in de Final 4 van de Nations League?

  De Rode Duivels maken zich op voor de Final 4 van de Nations League, volgende week in Italië. Een van de thema's bij de Rode Duivels is of Charles De Ketelaere zijn kans krijgt. "Het is het moment om zijn kans te grijpen."

  Charles De Ketelaere kreeg nog niet veel speelkansen onder Roberto Martinez, maar daar kan misschien snel verandering in komen. De Brugse youngster heeft indruk gemaakt in zijn laatste matchen voor Club Brugge. 

   

  "Voor De Ketelaere is het een goed moment om zijn kans te grijpen, om zich te tonen. Ik voel dat hij klaar is om impact te hebben. Hij is nog jong, maar hij heeft al getoond dat hij iets speciaal brengt."


  "Hij kan op links spelen, loopt tussen de lijnen, is intelligent en een denker. Hij verdient het om hier te staan. Nu is het aan hem om vanaf maandag te tonen waartoe hij in staat is."   

   

  De bondscoach is niet verrast door het niveau van de Brugse youngster. "Helemaal niet, ik ben wel verrast dat Charles en Hans Vanaken het elke match tonen. De ene match spelen ze tegen PSG, de meest glamoureuze club van het moment en een paar dagen later halen ze ook op bezoek bij Charleroi hun niveau. De regelmaat van hun prestaties vind ik indrukwekkend. Nu is de vraag of ze dat kunnen aanhouden."

  "Hans Vanaken zit waarschijnlijk in de vorm van zijn leven"

  Vanaken kwam na het WK van 2018 bij de Rode Duivels, maar lijkt pas sinds Euro 2020 echt deel uit te maken van de kern. "Hans zit waarschijnlijk in de beste vorm van zijn leven. Dat zagen we bij de nationale ploeg en bij Club Brugge, zowel in de competitie als de Champions League."


  "Het opvallendste is dat hij zijn niveau weet aan te houden, in verschillende wedstrijden en omstandigheden. Bij de Rode Duivels blijft hij groeien. Voor mij is het dan ook geen verrassing dat hij momenteel zo'n hoog niveau haalt."