Lijfarts en vertrouweling van Michael Schumacher overleden op 67-jarige leeftijd

  Johannes Peil is op 67-jarige leeftijd overleden. De Oostenrijkse dokter was de lijfarts van Michael Schumacher en één van de eerste aan het ziektebed van de Duitser na zijn ski-ongeval. Hij overleed aan de gevolgen van kanker.

  Michael Schumacher had een kleine vertrouwenscirkel. Maar Johannes Peil was één van de weinige personen waar de voormalig Formule 1-coureur blindelings op vertrouwde. Ook onder meer Nico Rosberg rekende op zijn kennis en kunde.

  Al tijdens zijn actieve carrière begeleidde de Oostenrijker Schumacher als persoonlijke lijfarts. Ook na zijn loopbaan in de Formule 1 bleef Peil dicht bij de familie van de zevenvoudig wereldkampioen staan.

   

  Na het ski-ongeval van Schumacher in 2013 was Peil de eerste die geraadpleegd werd door de naasten van de Duitser, over wiens gezondheidstoestand nog steeds veel mysterie hangt.

   

  In de zomer van 2020 werd Peil zelf getroffen door het lot nadat er bij de Oostenrijker kanker werd vastgesteld. Twee weken geleden verslechterde zijn toestand plots snel. Peil stierf afgelopen vrijdag op 67-jarige leeftijd.