Pochettino legt wissel Messi uit: "Ik beslis wat beste is voor match en spelers"

  Lionel Messi was not amused, toen zijn nummer op het wisselbordje verscheen.

  Opvallend moment gisteravond in Parijs: coach Mauricio Pochettino haalt Lionel Messi een kwartier voor tijd naar de kant in de topper tegen Lyon. De Argentijnse nieuwkomer was daar duidelijk niet blij mee. Pochettino, een landgenoot van Messi, sust: "Ik beslis wie de 11 spelers op het veld zijn."

  PSG had 10 minuten voor de wissel Messi-Hakimi de 1-1 gemaakt via Neymar, in de extra tijd zorgde invaller Icardi, die in de slotfase voor Di Maria kwam, voor de 1-2-zege.

   

  Messi was wel duidelijk not amused en weigerde de hand van Pochettino. "Ik vroeg hoe het met hem ging, hij zei dat hij in orde was. Dat was het, dat was ons gesprek", verduidelijke de 49-jarige coach van PSG.

  Pochettino liet voor het eerst in de Franse competitie zijn "droomvoorhoede" starten, bestaande uit Messi, Neymar en Mbappé. De Argentijn, afgelopen zomer overgekomen van FC Barcelona, kwam niet tot scoren bij zijn eerste optreden in het Parc des Princes in Parijs. Messi raakte wel een keer de lat.

  Na 75 minuten ging langs de kant het bord met nummer 30 omhoog. Achraf Hakimi kwam in de ploeg voor Messi. Pochettino kwam er kort op terug: "Iedereen weet dat we geweldige spelers hebben, we hebben een selectie van 35 man."

  "We kunnen slechts 11 spelers tegelijk op het veld hebben. Ik beslis wie dat zijn. Ik kijk steeds wat het beste is voor de wedstrijd en voor de spelers, zoals iedere coach dat doet. Wij zijn er om die beslissingen te maken. Soms zullen mensen daar blij mee zijn en soms niet."

  Messi hield zich na de winst op Lyon stil, ook op zijn sociale media.

  Een coach is er om die beslissingen te maken. Soms zullen mensen daar blij mee zijn en soms niet.

  Mauricio Pochettino

  Lees ook: