Liam Everts is tevreden na eerste race in MX2: "Hier kunnen we op bouwen"

  De toekomst is aan de jeugd. Ook in het motorcross. 15 jaar na het afscheid van Stefan Everts maakte vandaag zoon Liam zijn debuut in de MX2-klasse. Everts behaalde een knappe 13e plek in de GP van Sardinië en daar is het gezin Everts blij mee. 

  Het was bloedheet op het lastige circuit in Sardinië. Tienvoudig wereldkampioen Stefan Everts zal zijn zoon wellicht ingefluisterd hebben om het in de eerste manche dan ook kalm aan te doen. 

   

  En dat plannetje heeft gewerkt, want Liam hield mooi stand en eindigde op de 16e plek in die eerste manche. In de tweede manche bevestigde hij en deed hij zelfs nog beter: 11e.

   

  Ervaring opdoen was het doel en dat is gelukt. Liam Everts: "De tweede reeks voelde ik mij beter dan de eerste reeks. We moeten ergens beginnen, hier kunnen we op bouwen. Ik zou dit jaar goed willen afsluiten op het EK en me dan goed voorbereiden op volgend seizoen."

   

  In de totaalstand eindigde Liam op een 13e plek, goed voor 15 WK-punten. Daarmee doet hij beter dan papa Everts die bij zijn debuut 0 punten scoorde.  Stefan Everts: "Het was een mooie dag. Ik denk niet dat we veel meer mogen verwachten dan dit resultaat."

  Bekijk de sportweekend-reportage