Liam Everts debuteert in MX2 met 13e plek, Jago Geerts 4e

  De kop is eraf voor Liam Everts.

  De kop is eraf voor Liam Everts. 50 jaar na zijn grootvader Harry Everts heeft de zoon van Stefan Everts zijn eerste stappen gezet in het WK motorcross. In de 1e reeks van de MXGP-klasse eindigde hij als 16e, in de 2e reeks werd hij 11e. De Fransman Tom Vialle was de snelste van het pak. 

  Het was uitkijken naar het debuut van Liam Everts in de MX2, de opstapklasse naar het grote MXGP-kampioenschap. Uiteindelijk finishte de nog maar 17-jarige Liam in Sardinië in de 1e reeks op een 16e plaats, een minuut en 55 seconden na de Franse winnaar en titelverdediger Tom Vialle.

  De 21-jarige Jago Geerts deed nog iets beter dan Liam Everts. Ondanks een val na de start reed onze landgenoot na een inhaalrace alsnog van de 26e naar de 8e plek. 

  Betere 2e reeks voor Geerts en Everts

  In de 2e reeks bleef Jago Geerts wel overeind. Hij vocht een verbeten strijd uit met Maxime Renaux. Onze landgenoot snelde dan ook naar een knappe 2e plek, goed voor een 4e plek in de stand.  Liam Everts deed ook beter dan zijn 1e reeks. Hij parkeerde zijn motor op een 11e stek. De 13e plaats was zijn eindstation in Sardinië.

  De zege ging naar de sterke Fransman Tom Vialle die beide reeksen won. 

  Jeffrey Herlings wint bij de grote jongens

  Jeffrey Herlings heeft dan weer de MXGP van Sardinië naar zijn hand gezet. De 27-jarige Nederlander was sneller dan zijn ploegmaat Jorge Prado en Romain Febvre. 

  Brent Van Doninck was met een 14e plek de beste Belg. Voor Kevin Strijbos (20e) en Jérémy Van Horebeek (26e).