Wout van Aert: "Goed dat Mathieu op tijd hersteld is"

  In de Ronde van Frankrijk zagen Mathieu van der Poel en Wout van Aert mekaar voor het laatst.

  Mathieu van der Poel houdt nog een slag om de arm, maar Wout van Aert verwacht hem volgende week zondag wel in Antwerpen voor het WK wielrennen. "Het lijkt me raar als Mathieu niet start", vertelt de topfavoriet in een gesprek met de collega's van de Nederlandse openbare omroep NOS.

  Mathieu van der Poel rijdt de komende dagen nog 3 koersen om zijn benen - en vooral zijn rug - te testen met het oog op het WK van volgend weekend.

   

  Denkt Wout van Aert dat hij hem in Antwerpen aan de start zal zien? "Dat denk ik wel", antwoordt hij met de glimlach. "Het lijkt me raar als Mathieu niet start. Zeker als ik lees dat hij nog 3 wedstrijden gaat rijden. Het is goed dat Mathieu op tijd hersteld is."

   

  Op het WK zal Van der Poel moeten opboksen tegen een Van Aert in topvorm. "Ik ben goed voorbereid en zie het helemaal zitten", vervolgt de kopman van Team Belgium.

   

  "En of ik nu Mathieu of alle andere beste renners van de wereld moet kloppen: dat is even moeilijk."

  Van der Poel vanmiddag live op Sporza

  Morgen rijdt Mathieu van der Poel de Gooikse Pijl, dinsdag dokkert hij over de kasseien van de GP Denain.

   

  Vanmiddag staat hij aan de start van de Primus Classic in Brakel. Die koers kunt u vanaf 15.30 uur live volgen: op Eén, op onze website en in onze app.